Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Písek » restaurace, hostinec » Zámecká restaurace U Toryka - Orlík nad Vltavou (restaurace)

Zámecká restaurace U Toryka - Orlík nad Vltavou (restaurace) [28366]



Zámecká restaurace byla vybudována v prostorách původní Schwarzenberské konírny, nese příjemnou a jedinečnou atmosféru, inspirující se v dobách minulých, kdy na zámku pobývala rodina Schwarzenbergů.

Restaurace nese své jméno po oblíbeném rodinném psím miláčkovi knížete Schwarzenberga jménem Toryk. Restaurace se nachází přímo v zámeckém parku s krásným výhledem na zámek samotný.

Restaurace přivítá milou obsluhou a širokým výběrem jídel tradiční české kuchyně. V nabídce jsou hotová jídla, minutkové pokrmy, polévky, domácí moučníky a zmrzlina. Dále nabízíme nápoje Coca-Cola, točené pivo Budějovický Budvar, kvalitní odrůdové víno ze Zámeckého Vinařství Bzenec a prémiovou kávu Alfredo. V letních měsících jsou k dispozici 2 venkovní zahrádky s obsluhou. První, před vchodem do restaurace s kapacitou 32 míst, nabízí příjemný stín po celé odpoledne a částečný výhled na zámecký park a zámek. Druhá, do které se vchází přes restauraci a je na uzavřeném dvoře s kapacitou 62 míst, Vás okouzlí naprosto klidnou atmosférou pro vychutnání dobrého jídla a načerpání nových sil pro další procházku zámeckým parkem. Tato letní terasa je vybavena také venkovním grilem a dětskou atrakcí - trampolína 5m, v letních měsících máme k dispozici skákací hrad. Interiér restaurace okouzlí vysokými klenbami a vkusným zařízením. Je zde k dispozici 134 míst. Prostory restaurace jsou ideálním prostředím pro pořádání svateb, rautů, oslav a jiných akcí. Tyto prostory mají výbornou akustiku i pro hudební produkce. Restaurace nabízí prostorný dětský koutek pro nejmenší.

Restauraci najdete přibližně 100 m od vchodu do zámku v krásném prostředí zámecké zahrady, kde můžete při procházce obdivovat vznešeně kráčející pávy, dále jsou k vidění po celou letní sezónu různá představení v areálu zámeckého parku a zámecké zahrady. Nabízí se i možnost krásné projížďky výletní lodí po Orlické přehradě, či návštěva místního akvária, kde jsou k vidění místní sladkovodní ryby. V areálu parku se rovněž nachází Schwarzenberská hrobka a příjemná skalní vyhlídka na vodní plochu v pozadí se zámkem Orlík.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)