Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Karlovy Vary » stadion, sport.areál » Boulder Café CRUX - Karlovy Vary (lezecká stěna)

Boulder Café CRUX - Karlovy Vary (lezecká stěna) [27634]



Boulderingová stěna Crux vznikla v létě roku 2011 jako 1. možnost sportovního indoorového lezení pro širokou veřejnost na Karlovarsku. Stěnu najdete přímo v centru Karlových Varů v těsném sousedství Alžbětiných lázní.

Samotná stěna o ploše 130m čtverečních nabízí lezení na všech profilech: od kolmých, více či méně převislých, až po stropní. Zhruba 1500 chytů různých tvarů velikostí i značek zajišťuje kreativitu lezení a komplexní trénink.

Neustále vznikají nové cesty (bouldry), přibývají chyty i samotné profily… Stěna Crux je určena nejen pro profesionální a výkonnostní lezce, ale i hobby lezce a v neposlední řadě začátečníky a děti.

Dále stěnu využívají lidé s různými handicapy jako výborný prostředek k rehabilitaci a návratu do plné formy.

Také sportovci zabývající se jinými sporty většinou jednostranného zaměření, například cyklisté, běžci, lyžaři a další mohou výborně využít kompenzačních účinků lezeckého pohybu na celý tělesný aparát. Lezení rozvíjí sílu a vytrvalost, ale také koordinaci pohybů, flexibilitu a koncentraci. Nabízíme lezení s profesionálním instruktorem, zapůjčení lezecké obuvi, možnost rezervací pro skupiny a to i mimo běžnou provozní dobu, lezení pro školní účely, boulderingové závody pro děti i dospělé.

Součástí je místo pro strečink a posilování. Celé prostory stěny Crux jsou nekuřácké a můžete tak strávit příjemné chvíle po tréninku, nebo jen tak při lahodném čaji, teplém bio moštu nebo vynikající kávě.

Těšíme se na Vaší návštěvu!

 

Lezecký kroužek

Výuka a tréninky sportovního lezení na boulderingové stěně Crux v Karlových Varech pro děti a dorost (5-15 let). Naučíme Vaše dítě nejen lézt, ale i prostorovou orientaci, základní gymnastiku, strečink, koncentraci, rozhodovací schopnosti a samostatnost.

Pro návštěvníky kurzu bude možnost účasti na různých lezeckých závodech a akcích i mimo naší stěnu, různé slevy u našich partnerů (např. autoškola Hejhal, Hudysport Karlovy Vary, přírodní lanové centrum Sv. Linhart a jiné) – podporujeme mladé talenty!

Výuka a samotné tréninky formou zábavných her a soutěží, zapojení cizích jazyků v oblasti lezeckého názvosloví a jiné. Jednou měsíčně lezecká soutěž pro širší veřejnost.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)