Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Náchod » rozhledna » Rozhledna Sendraž - Sendraž (rozhledna)

Rozhledna Sendraž - Sendraž (rozhledna) [24903]



Tuto rozhlednu, jako součást víceúčelové věže nechala vystavět v roce 2007 společnost Vodafone Czech Republic a.s. Již v minulosti zde stávala dřevěná rozhledna, která byla vystavěna na přelomu devatenáctého a dvacátého století a v padesátých letech dvacátého století byla rozhledna vzhledem k havarijnímu stavu zbořena. Jedná se o významné místo, jak s možností rozhledu po okolní krajině, tak i z hlediska telekomunikačního spojení. Vyhlídková plošina je instalována ve výšce 28,3 m a celková výška věže je 50m.

Rozhledna se nachází v nejvyšším bodě Sendraže, na kopci Varta.

Děti do 15 let věku mají vstup na rozhlednu povolen pouze v doprovodu osoby starší 18 let. Tyto osoby plně zodpovídají za chování dětí, nad kterými drží dohled. Osoby podnapilé nebo jinak omámené mají vstup nahoru zakázán. Za poškozené věci způsobené výstupem či sestupem z rozhledny provozovatel nezodpovídá, obdobně i za věci odcizené. U rozhledny a na ní je zakázáno stanovat, rozdělávat oheň, kouřit a rozhlednu využívat jiným způsobem, než ke kterému je určena.

Celý objekt rozhledny je monitorován kamerovým systémem. Odpadky můžete vyhodit v místní hospodě U Floriána. Tam také dostanete kromě občerstvení i razítko rozhledny.

Vstup na rozhlednu je NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ !!!


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)