Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » pension » Penzion U Floriánka - Pavlov (pension)

Penzion U Floriánka - Pavlov (pension) [24225]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

Pension „U Floriánka” se nachází v malebné obci Pavlov - slunná jižní Morava, na úpatí bílých skal Pavlovských vrchů. Kraj kolem města Mikulov patří k nejstarším oblastem střední Evropy. Kdo by neznal slavnou Věstonickou Venuši, nalezenou u Dolních Věstonic. Každé místo, kterého se dnes dotkne noha turisty, bylo kdysi svědkem nebývalé štědré plodnosti přírody a poklidného života našich předků, kteří svou řemeslnou zručností a stavebním uměním nám zanechali nejen v Pavlově, ale zejména v Mikulově, v Lednici, ve Valticích a v Břeclavi významné památky, které svou krásou lákají návštěvníky k prohlídkám těchto lokalit, kde se nachází několik hradů a zámků. Právě zde v Pavlově můžeme zhlédnout stavby lidové architektury z období renesance a baroka, které se pojí s pěstováním vinné révy, kterou do kraje přinesli asi již Římané, jejíž legie měly své stanoviště nedaleko od Pavlova u Mušova. Zvláštní místo v kraji pod Pálavou má vodní dílo Nové Mlýny, které poskytuje dobré podmínky k rybaření, surfování a částečně i ke koupání. V letních měsících doporučujeme navštívit nové koupaliště v Mikulově.

Dominantou kraje jsou Pavlovské vrchy s nejvyšším vrcholem Děvínem (550 m n. m.) a zříceninou Dívčího hradu, odkud je nádherný výhled do širého okolí. Cykloturisté ocení to, že Pavlovem prochází dvě Moravské vinařské stezky a to: Mikulovská a Moravská vinná.

Pension „U Floriánka” byl dostavěn v roce 1987 ve stylu lidové architektury a je umístěn ve střední části obce Pavlov, v jehož blízkosti se nachází barokní socha sv. Floriána. Díky poloze pensionu tak mohou jeho návštěvníci využít blízkost obchodů, restaurací a vináren a jiné infrastruktury obce.

Dispoziční řešení čtyř standardně vybavených pokojů pensionu je navrženo tak, aby poskytlo příjemné ubytování za nízkou cenu, a to 230,- až 250,- Kč/osoba/den bez 5% DPH + poplatek obci 10,- Kč. K dispozici je vybavená kuchyňka. Posezení pod pergolou s vyhlídkou na hrad. Parkování aut je zajištěno přímo před domem. Parkování kol je možné na terase popř. v garáži. Celkový počet lůžek 11 + přistýlky poskytují ubytování jak pro dvojice, tak i pro jednu až čtyři rodiny. V případě zájmu ubytování se psem je nutno se informovat předem.

Závěrem lze říci, že pension "U Floriánka" je dobrým podnikem pro střední klientelu, která oceňuje jeho služby tím, že se při návštěvě kraje pod Pálavou do jeho pokojů vrací. A to jsme rádi, a proto Vás rádi v pensionu „U Floriánka” přivítáme.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)