Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Hradec Králové » divadlo » Klicperovo divadlo - Hradec Králové (divadlo)

Klicperovo divadlo - Hradec Králové (divadlo) [2291]



KLICPEROVO DIVADLO bylo otevřeno v roce 1885, profesionální soubor zahájil činnost v roce 1949. Největších úspěchů dosáhl až po převratu v roce 1989. Od této doby se celý areál Klicperova divadla na starém městě proměnil k nepoznání, jeho deset historických domů včetně hlavní divadelní budovy prošlo zásadní rekonstrukcí, která s narůstající uměleckou úrovní způsobila, že se Klicperovo divadlo stalo přirozeným kulturním centrem metropole severovýchodních Čech. Za poslední období bylo hned čtyřikrát jmenováno Divadlem roku České republiky, a to na základě prestižní ankety Nadace Alfreda Radoka. Klicperovo divadlo je také každoročně hlavním pořadatelem festivalů Divadlo evropských regionů a Čekání na Václava, působí v Hradci Králové na čtyřech scénách, vyvíjí bohatou zájezdovou činnost po celé České republice a také reprezentuje své město a českou divadelní kulturu v zahraničí.

Hlavní scéna Klicperova divadla je PLNĚ BEZBARIÉROVÁ! I vozíčkáři se tak pohodlně dostanou nejen do hlediště v přízemí, ale výtahem také na toalety v podzemí. V prvním patře si pak prohlédnou výtvarná díla ze sbírky Galerie U Klicperů. Ve druhém patře pod střechou si mohou v klidu posedět a občerstvit se v útulném Modrém salonku.

KLICPEROVO DIVADLO působí na svých čtyřech scénách – hlavní /400 míst/, studiu Beseda /130 míst/, komorní scéně V podkroví /50 míst/ a na letní scéně /300 míst/. V areálu Klicperova divadla najdete rovněž Divadelní klub a Jazz club restaurant Satchmo s výbornou kuchyní a inspirativním prostředím.

Ve foyeru hlavní scény Klicperova divadla najdete DIVADELNÍ BOUTIQUE, kde vás čekají divadelní periodika, programy ke všem aktuálně uváděným inscenacím, a knížky o významných divadelních tvůrcích i o našem městě Hradci Králové. Objevíte zde také spoustu festivalových suvenýrů, hudebních nosičů a překvapivých dárkových drobností.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)