Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » hotel, hostel » Hotel Vysočanský pivovar - Praha 9 (hotel)

Hotel Vysočanský pivovar - Praha 9 (hotel) [22633]




V Městské části Praha 9 se nachází budova jednoho z nejstarších pražských pivovarů. V historických análech se dočteme, že nadační dvůr s pivovarem čp. 1 ve Vysočanech získal dne 1. června 1860 směnnou smlouvou dominikánský klášter u sv. Jiljí v Praze. V roce 1883 najal vysočanský pivovar sládek Karel Spurný, který v roce 1897 obdržel úřední povoleni k osobnímu provozování živnosti hostinské v domě čp. 1 ve Vysočanech.

Dalším důležitým mezníkem se stal rok 1908 kdy Karel Spurný koupil pivovar i s pozemky a zahradou od dominikánů. Vedle pivovaru se nacházela velká pivovarská zahrada, v níž byl rybníček, napájený vodou z ramene Rokytky. Po obou stranách rybníka s malým ostrůvkem uprostřed stávaly vysoké stromy, po hladině plavaly majestátně labutě. Rybník v zimě poskytoval led, který mohl být pohodlně ukládán přímo do pivovarských lednic. Část zahrady byla upravena na anglický park, kde v prostředí krásných jehličnatých stromů stával šestihranný pavilon a zděná budova, v níž se hrávalo loutkové divadlo. Výroba piva ustala roku 1914.

Během poválečných let začal pivovar chátrat a měnit se pozvolna v ruinu. Novou naději pro tento rozsáhlý objekt přinesl listopad roku 1989. Díky změněným společenským poměrům získal pivovar nového vlastníka.


V nově zrekonstruované budově jsou k dispozici jednolůžkové i vícelůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, hlídané parkoviště, restaurace, letní zahrádka, v hotelové hale TV se satelitem, bezpečnostní trezory, doplňkový prodej nápojů. Přijďte nás navštívit, budete mile překvapeni !

Nově zrekonstruovaný hotel se nachází velmi blízko stanice metra B VYSOČANSKÁ (asi 5 minut chůze). Kamkoliv do centra Prahy se metrem dostanete během 10 minut . Každý pokoj má vlastní sprchu a toaletu V objektu je nepřetržitě hlídané parkoviště.

Optimální kapacita hotelu je 113 lůžek. Hotel má 42 pokojů. Složení pokojů je 5/1 15/2 13/3 6/4 3/5. U skupin při delším pobytu (tři noci a více), poskytujeme výhodné slevy. V ceně je zahrnuta snídaně v podobě švédských stolů. Možnost objednávky polopenze. V každém pokoji je samostatné sociální zařízení a sprchový kout.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)