Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » muzeum, galerie » Klub vojenské historie - Břeclav (muzeum)

Klub vojenské historie - Břeclav (muzeum) [22547]



Klub (KVH Břeclav) je sdružení, tzn. nevládní nezisková kulturní nepolitická a samosprávná dobrovolná organizace sdružující nadšence z Břeclavska zajímající se o vojenskou historii, se zaměřením na období 1914 - 1989. Jeho cílem je sdružovat zájemce o danou problematiku, umožnit členům aktivně trávit svůj volný čas a seznamovat veřejnost s historií československé armády.

V současné době se věnujeme ve spolupráci s Městským muzeem a galerií Břeclav budování Muzea lehkého opevnění na Pohansku u Břeclavi. Již se nám podařilo zrekonstruovat 3 lehké objekty vz. 37, tzv. řopíky. 2 objekty jsou zrekonstruovány do podoby konce 30. let, jeden do podoby let 80. minulého století. Naší velkou chloubou je také rekonstruovaný dobový hraniční přechod s originální závorou IPPEN a dokonalou replikou hraničního sloupu. Jeden z objektů pravidelně zpřístupňujeme veřejnosti a provádíme zde odborný výklad v dobových uniformách. Několikrát ročně pak zpřístupňujeme všechny objekty muzea.

Jak nás najdete:

Z centra Břeclavi silnicí č. II/425 směrem na Lanžhot. U nákladní brány a.s. Gumotex odbočit vpravo u orientační tabule na Pohansko. U podjezdu železniční tratě nutno zanechat vozidlo (přírodní rezervace Obora Soutok) a poté pěšky asi 2 km po zelené značce. Objekt LO vz. 37 se nachází u loveckého zámečku z doby Lichtenštejnů po pravé straně na břehu rybníčku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)