Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » muzeum, galerie » Městské vlastivědné muzeum - Velké Bílovice (muzeum)

Městské vlastivědné muzeum - Velké Bílovice (muzeum) [22510]



Již 40 let pracuje několik nadšenců ve Velkých Bílovicích na shromažďování krojových částí, hospodářského nářadí, předmětů starých řemesel, bytového a kuchyňského vybavení z minulého století a podobně. Dále dává dohromady fotografie zajímavých osobností žijících v obci. V muzeu najdete i fotografie a životopisné údaje všech starostů od roku 1861, fotky stárků od roku 1900 i snímky učitelů, a knězů působících v obci, legionářů a všech padlých v první světové válce atd.

Muzeum má k dispozici celé první patro bývalé měšťanské školy stojící na náměstí. Ve stálé expozici je mimo jiné k vidění i průřez životem našich krajanů v Argentině. Velmi bohatě je vybavena krojová část muzea. Kromě stálé výstavy lze si u příležitosti různých místních slavností a svátků jako jsou hody, výstava vína, velikonoce, vánoce prohlédnout i výstavky tematicky k těmto svátkům zaměřené.

Pokud máte zájem poznat jak žili naši předkové, jak se oblékali, jaké používali nástroje a nářadí při své práci a také jak vypadala vesnice v dobách minulých, přijeďte se podívat do muzea.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)