Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » divadlo » Divadlo Síť - Praha 1 (divadlo)

Divadlo Síť - Praha 1 (divadlo) [2251]



Divadlo Síť svou uměleckou pavučinu natáhlo před dvěma lety v roku 2001. Kulturní nitě osudu našeho divadla začali vytvářet Jakub Malý a Petr Glare Mejsnar. Třetí členka, Jana Hladíková, nám sice utekla za maskéřinou, ale i nadále je uvězněna v naší síti a spolupracuje snámi. Možná to trvalo dlouho, ale stejně jako vinná réva, která zraje dlohou dobu, aby se z ní stal chutný mok, tak i naše divadlo muselo zrát. Promiňte nám tedy prosím, že to trvalo tak dlouhý čas.

Dnes už jsme pevně utáhli všechna lana a pomalu spouštíme kotvu do vlastních prostor ve Štěpánské ulici v Praze. Směr, kterým se budeme ubírat nám nastínil slovenský herec Silvester Matula, který se chytil do naší sítě jen letos. Díky němu jsme se proměnili v československé divadlo s československými hrami a slovenským dramatikem Markem H. Eliášem. Snažíme se zase spojit Čechy a Slováky, a jelikož nás pár zůstalo, kteří si stále rozumíme - hrajeme naše hry dvojjazyčně. Věříme, že pro naše diváky to bude příjemný výlet za zpěvavou "slovenčinou".
Tyto důvody nás vedly k zinscenování úspěšného dramatu "Chorá krv" (Nemocná krev - pro začínající slovenštináře), které v sobě kloubí všechny naše pohnutky - hrajeme československy, snažíme se mluvit o problémech, které trápí naši dobu a využít potenciál celého týmu - autor, režisér, maskérka, herci. Na kousky, které napsal Will (rozumějte Shakespeare) před čtyřmi stoletími se chystáme, pro ně chceme ještě malou chvilku zrát. Stejně tak i pro další divadelní kusy.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)