Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Uherské Hradiště » muzeum, galerie » Muzeum Podhradí - Buchlovice (muzeum)

Muzeum Podhradí - Buchlovice (muzeum) [22489]



Muzeum Podhradí vzniklo ve zrekonstruované budově bývalých panských mlatů, později garáží autobusů, díky finanční dotaci Evropské unie – programu Interreg III. A ČR – SR. Jeho slavnostní otevření proběhlo v květnu 2006.

Přízemí muzea nabízí komplexní služby turistického informačního centra a expozici věnovanou čtrnácti obcím mikroregionu Buchlov a partnerských obcí – českých Chotovin a slovenských Soblahova a Horného Hričova. Výstava v podkroví přibližuje dějiny, národopis a život někdejších obyvatel Buchlovic. Setkáte se tu například s archeologickými nálezy či s majiteli buchlovského velkostatku. Následuje přehled spolků, osobností, pamětihodností, lidové tradice, včetně originálních krojů a dávného zařízení domácností. Součástí prostoru je symbolická světnička významného grafika P. Arnošta Hrabala.

V navazující části podkrovního prostoru byla otevřena v červnu 2010 Galerie na půdě, která byla vybudována za finančního přispění Evropského fondu regionálního rozvoje, v rámci Programu přeshraniční spolupráce SR – ČR 2007-2013. V galerii probíhají pravidelné buchlovické výstavy a expozice družebních obcí a další programy, stejně jako je tomu i v ostatních prostorách muzea. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)