Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Praha » okres Praha hl.m. » divadlo » Divadlo Kalich - Praha 1 (divadlo)

Divadlo Kalich - Praha 1 (divadlo) [2245]



Počátkem roku 1999 zahájila společnost Hamlet production a.s. rekonstrukci prostor bývalého přednáškového sálu v pražské Jungmannově ulici a téhož roku v září bylo zkolaudováno Divadlo Kalich. Autoři přestavby zachovali v celkovém řešení interiéru původní funkcionalistický architektonický styl působící střízlivým, avšak slavnostním dojmem. Vznikla tak nová divadelní scéna, nový prostor žádající si nové projekty.

Divadlo bylo pro veřejnost slavnostně otevřeno 1.11.1999 premiérou původního českého muzikálu Janka Ledeckého Hamlet, který během tří let svého divadelního života odehrál úctyhodných 650 repríz a shlédlo jej 300.000 diváků. V tomto mimořádném projektu měli diváci možnost vidět na prknech Divadla Kalich osobnosti jako například autora tohoto muzikálu Janka Ledeckého, dále pak Josefa Vojtka, Sabinu Laurinovou, Petru Janů, Sisu Sklovskou, Zdenu Studénkovou, Josefa Laufera, bratry Tesaříky, Pavla Zedníčka, Bohouše Josefa, Ondřeje Hejmu, Andreje Hryce, Petra Koláře a celou řadu dalších hvězd. Dramaturgie se ujal Jan Kačer, režie Zdeněk Troška, scény Šimon Caban, kostýmy navrhnul Josef Jelínek. Reklamní kampaně provázející tento muzikál a na jeho cestě k úspěchu dosáhly během zmíněných 3 let objemu 27 miliónu korun a pomohli tak Divadlu Kalich zapsat se velmi silně do diváckého povědomí.

V průběhu prvního muzikálového projektu Divadlo začalo pociťovat potřebu rozšíření žánrového záběru a pod jeho křídla přešlo první činoherní představení Donalda Churchilla Natěrač, v obsazení s Pavlem Zedníčkem, Janou Paulovou a Simonou Stašovou (v alternaci se Zuzanou Mixovou). Toto nestárnoucí představení dodnes baví publikum nejen v Divadle Kalich, ale spolu s ostatními současnými činohrami hostuje v divadlech po celé republice.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)