Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Děčín » muzeum, galerie » Muzeum Rumburk (muzeum)

Muzeum Rumburk (muzeum) [22357]




Rumburské muzeum, založené roku 1902 členy Humboldtova spolku jako malé vlastivědné muzeum, prochází v současné době náročnou rekonstrukcí. Po opravách budovy bude dle finančních možností přistoupeno k reinstalaci sbírek. Pro návštěvníky je přístupná dlouhodobá výstava Rumburská vzpoura. Muzejní expozice bude otevřena s největší pravděpodobností v roce 2012. Slavnostní otevření první výstavy po rekonstrukci vnitřních prostor proběhne v září tohoto roku. Je připravována  výstava srovnávacích fotografií Václava Jelínka. Dne 26. 12. 2011 ve 13.00 hod. bude zahájena tradiční vánoční výstava betlémů a výstava z tvorby Hanky a Bjarnata Krawcových.

Muzeum Rumburk se nachází nedaleko Lužického náměstí, při hlavní silnici Pražská, v blízkosti kruhového objezdu U Labutě. Autobusová zastávka Bytex 01 je vzdálena 5 min. mírnou chůzí, vlakové nádraží 30 minut. Muzeum je umístěno do nově zrekonstruované budovy bývalé Försterovy továrny na barvení tkanin a lněné příze.

Stálá expozice:

Střípky z historie - rozsáhlá zcela nová expozice věnovaná historii Rumburska a blízkého okolí a významným osobnostem lokality.

Dlouhodobé výstavy:

Rumburská vzpoura

Výstava betlémů

Míšeňský porcelán - ze sbírek rumburského muzeua, 19. století

Cín Současná produkce kovových knoflíků firmy Tyssa působící nyní ve Šluknově

Aktuální výstavy:

Drobné sakrální památky Šluknovského výběžku a Horní Lužice


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)