Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Pelhřimov » muzeum, galerie » Muzeum rekordů a kuriozit - Pelhřimov (muzeum)

Muzeum rekordů a kuriozit - Pelhřimov (muzeum) [22344]




Největší, nejmenší, nejdelší, nejtěžší, nejrychlejší, nejvytrvalejší … To vše jsou přívlastky, s nimiž se v expozici Muzea rekordů a kuriozit setkáte na každém kroku. Muzeum mapující unikátní výkony českých a světových rekordmanů, z nichž mnozí jsou zapsáni v České knize rekordů sídlí v Pelhřimově – městě rekordů.
V pěti nově zrekonstruovaných patrech pelhřimovské Dolní brány se podařilo nashromáždit unikátní exponáty jinde na světě se nevyskytující. Muzeum bylo otevřeno 1. července 1994 jako jediné zařízení svého druhu ve střední Evropě.
Fotografická expozice zachycuje unikátní momenty z průběhu uplynulých ročníků festivalu Pelhřimov – město rekordů, záběry z dalších netradičních akcí agentury Dobrý den i dalších rekordních pokusů pořádaných na území ČR a přibližuje atmosféru zahraničních festivalů ve Francii, Belgii a Německu, kde agentura Dobrý den reprezentovala Českou republiku. Přes padesát nejrůznějších trojrozměrných maxiexponátů a miniatur spolu se zasvěceným výkladem průvodce představuje průřez oblastmi kuriózních lidských činností.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)