Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Pardubický kraj » okres Ústí nad Orlicí » muzeum, galerie » Městské muzeum - Žamberk (muzeum)

Městské muzeum - Žamberk (muzeum) [22122]




Městské muzeum se spolupodílí na kulturních aktivitách města, zaměřuje pozornost na osobnosti, které se významně zasloužily o povznesení života regionu a nabízí pravidelně výstavy výtvarného umění.

Prohlídka stálé expozice pro skupiny 15 - 25 osob trvá asi 60 minut, expozice je vhodná také pro rodiny s dětmi, lákají je pohyblivé betlémy, loutkové divadlo a automatofony. Zájemci si mohou prohlédnout v nedalekém ohelu expozici věnovanou židovské komunitě.

Stálá expozice se věnuje historii města a vývoji tradičních lidových i uměleckých řemesel. Pod správu žamberského muzea patří také domek Prokopa Diviše, kde je expozice věnována vynálezci zemněného bleskosvodu. Nevelká světnice ve staré dřevěné roubenici vytvoří atmosféru doby, kdy se Diviš v Žamberku narodil. Další část zaznamenává významné okamžiky Divišova života a jeho dráhu vědce a kněze.

Městské muzeum se spolupodílí na kulturních aktivitách města, zaměřuje pozornost na osobnosti, které se významně zasloužily o povznesení života regionu a nabízí pravidelně výstavy výtvarného umění i tematické výstavy souborů předmětů.

Muzeum bylo zařazeno také na webové stránky InfoČesko.cz - Projekt cestovního ruchu. Poznání, aktivní dovolená a relaxace.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)