Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Moravskoslezský kraj » okres Bruntál » muzeum, galerie » Muzeum v Bruntále (muzeum)

Muzeum v Bruntále (muzeum) [21812]



Renesanční, barokně upravovaný zámek Bruntál se zámeckou expozicí s původním mobiliářem a cennými nástěnnými rokokovými malbami patří k nejvýznamnějším objektům svého druhu ve Slezsku. Bruntálský zámek je i s celým zámeckým areálem spravován regionálním Muzeem v Bruntále.

Bruntálské muzeum, které vybudovalo během své stoleté historie rozsáhlé fondy vlastivědných a uměleckohistorických sbírek, na zámku přímo sídlí, má zde svá odborná pracoviště, muzejní knihovnu a fotoodělení s fotoarchivem.

Vedle odborných aktivit vyvíjí i rozsáhlou prezentační činnost: přímo v objektu zámku Bruntál vybudovalo muzejní expozici o přírodě Bruntálska (z důvodů komplexní rekonstrukce do listopadu 2007 pro veřejnost uzavřena) a expozici řemesel a živností bruntálského regionu, ve výstavních síních v přízemí zámku pořádá každoročně řadu výstav.

Bruntálské regionální muzeum spravuje vedle bruntálského zámku i další nejvýznamnější památkové objekty okresu Bruntál: středověký, v 17. století mohutně opevněný hrad Sovinec a objekt bývalé kosárny v Karlovicích ve Slezsku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)