Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Rychnov nad Kněžnou » lanové centrum » Lanový park SpideRS CENTRE - Říčky v Orlických horách (lanové centrum)

Lanový park SpideRS CENTRE - Říčky v Orlických horách (lanové centrum) [12431]




Lanový park SpideRS CENTRE se nachází v malebném prostředí pod vrchem Zakletý, v těsném sousedství Ski centra Říčky v Orlických horách
 
Dostanete se k nám třeba autem směrem od obce Rokytnice v Orlických horách, odkud Vás již budou navádět červenobílé směrovky LANOVÝ PARK. Zaparkovat je možno zdarma hned vedle lanového parku (lanového centra) na horním parkovišti Ski centra Říčky v Orlických horách.
 

Cyklisté využívající množství tras po Orlických horách mohou odložit své bicykly přímo v areálu do připravených stojanů. Rovněž pěší turisté, kteří odbočí například na nedalekém Pěticestí či  Mezivrší směrem na Ski centrum nemohou lanový park minout a také pro ně je připraveno posezení a možnost občerstvit se v Lanovém parku a  přilehlém Skirestu.

Lanový park - (lanové centrum) je určen pro širokou veřejnost a nabízí adrenalinové zdolávání malého, středního či velkého okruhu, přejezd gravitační lanovkou nad Hlubokým potokem. Pro nejmenší máme připraven mini park, na kterém mohou za dohledu doprovázejících pilovat lezecký um. Doprovázející osoby jistě ocení, možnost posezení přímo v centru dění s možností občerstvení.

 

Na návštěvníky čeká více jak šedesát překážek ve výšce 3 až 16 m nad zemí na ploše o rozloze cca. 3500 m2. Překážky jsou zhotoveny převážně z dřevěných prvků, kvalitních ocelových a nylonových lan. Každý spiderman se jistí na ocelovém laně připevněném ve výšce cca 180 cm nad překážkou.

Na malém okruhu budete překonávat rozmanité překážky mezi plošinami ukotvenými na zdravých vzrostlých stromech, s možností vyhnout se obtížnějším prvkům. Střední okruh určený pro zdatné jedince, zahrnuje již několik náročnějších překážek. Velký okruh navazuje na malý a střední okruh a je zakončen přejezdem nad potokem Hluboký. Sjezd lanovkou nad potokem Hluboký je možné absolvovat samostatně, na druhé straně vystoupat k vrcholu smrku a ještě jednou se spustit zpět přes potok do výchozího místa.

Než se pustíte do tohoto nevšedního dobrodružství na malém, středním a velkém okruhu zkontrolujeme vaši minimální výšku 140 cm, což je jediný limitující faktor z důvodu správného jištění účastníka. Pro mini-park je limitující výška pouhých 110 cm a doporučená maximální výška je 150 cm. 
Instruktoři lanových a překážkových drah vám pomohou se správným oblečením celotělových úvazků, vybaví vás nezbytnou bezpečnostní přilbou a především párem jistících prvků.
Instruktoři vás po té náležitě proškolí a absolvují s každým cvičný trenažér, na kterém si osvojíte základní dovednosti nezbytné pro vaši bezpečnost. Po úspěšném zvládnutí trenažéru si již sami budete vychutnávat nezapomenutelné prožitky a především pocit z překonání sama sebe.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)