Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Liberecký kraj » okres Jablonec nad Nisou » koupaliště, bazén, aquapark » Aquapark Jablonec nad Nisou (aquapark)

Aquapark Jablonec nad Nisou (aquapark) [12399]




Sportovní 25m bazén s osmi drahami využijí především vyznavači kondičního a sportovního plavání. Ovšem, že se zde najde místo i pro Vaše ratolesti snažící se o svá první opravdová tempa. Pro milovníky skoků do vody z bloků je pro tuto aktivitu vyčleňena tzv. "hluboká" strana bazénu s hloubkou 1,6 m. postupně se snižující dno jde na druhé straně na "pouhých" 110 cm, tam by se dobře zalomená šipka nemusela zcela vyplatit.To vše ve vodě ohřívané na komfortních 27 °C.

Vodních radovánek ve velkém bazénu si můžete užívat až do doby 15-ti minut před zavírací hodinou. To znamená v pondělí až sobotu do 21:15 hodin, v neděli a státní svátky do 19:45 hodin.

V pracovních dnech s vyjímkou školních prázdnin je část bazénu využívána pro výuku plavecké školy a tréninky sportovců. Věnujte prosím pozornost rozpisu obsazení plaveckých drah, může Vám pomoci při plánování Vaší návštěvy.

Nejmenší návštěvníci bazénu mohou provozovat vodní hrátky v děském bazénu s brouzdalištěm, chrličem a vodním hřibem. Voda v tomto bazénu je chemicky ošetřovaná s ohledem na citlivou dětskou pokožku, určen je výhradně dětem do 10-ti let a je ohříván na komfortních 28 °C.

Vodních radovánek v dětském bazénu si můžete užívat až do doby 15-ti minut před zavírací hodinou. To znamená v pondělí až sobotu do 21:15 hodin, v neděli a státní svátky do 19:45 hodin.

V dětském bazénu rovněž probíhá plavecká výuka a kurzy, během nichž je dětský bazén pro veřejnost uzavřen.

Bazén atrakcí, neboli rekreační bazén je společně se dvěma tobogány hlavním lákadlem pro návštěvníky našeho bazénu. Najdete zde umělé vlnobití, masážní lavici, vodní clonu a také největší hit, kterým je dravá řeka. Ta patří díky mohutné síle šesti vodních trysek mezi absolutní špičku v České republice.

Dalším lákadlem rekreačho bazénu jsou dvě vířivky z nichž každá pojme až šest osob. Voda ve vířivkách je ohřívána na maximální hranici, kterou pro tuto kategorii bazénů stanoví vyhláška a to 32 °C.

Tobogány patří k neodmyslitelně k vybavenosti každého pořádného aquaparku. V Jablonci se můžeme pochlubit hned dvěma "kousky". Žlutý tobogán s délkou 82 metrů Vám nabídne "krotčí" dlouhou jízdu s několika nečekanými zatáčkami a jedním parádním zrychlením zakončenou hupsnutím do vody hluboké 1,15m.

Jízda na červeném turbotobogánu je třešničkou na dortu pro tobogánové labužníky. Hned po úvodní zatáčce Vás čeká opavdový let, kdy lze dosáhnout rychlosti až kolem 60 km/h, který vám vyplaví adrenalin až k uším, aby jste opět nabrali dech teprve při zastavení v dojezdovém korytu této nevinně vyhlížející "klouzačky".


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)