Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Brno-město » koupaliště, bazén, aquapark » Kraví hora - Brno (bazén, koupaliště)

Kraví hora - Brno (bazén, koupaliště) [12384]




Areál letního koupaliště na Kraví hoře, pocházejícího ze šedesátých let minulého století, patří svou polohou a přírodním charakterem mezi nejcennější rekreační a oddechová místa v Brně, proto i dnešní název Sportovní a rekreační areál Kraví hora příspěvková organizace městské části Brno- střed.

Jako výletní místo slouží nejen pro obyvatele Brna již řadu desetiletí. Jeho hodnota je dána především polohou na stráni Kraví hory s výhledem na panorama města v čele se známou dominantou hradu Špilberku a katedrály Sv. Petra a Pavla. V současnosti v sobě areál spojuje možnost odpočinku v moderním a přitom nanejvýš přírodním prostředí.Projekt rekonstrukce začal v roce 2001-2002 a realizace byla dokončena v roce 2004, kdy byl areál 1.5. slavnostně otevřen.

Sportovní a rekreační areál Kraví hora je od soboty 29. 5. 2004 přístupný veřejnosti. Pro návštěvníky je připraven komfort v podobě nerezových bazénů (50m venkovní, 25m a 15m vnitřní), vířivek a parní komory v hale, chrličů, vodních stěn, dětského brouzdaliště, skluzavek a dalších dětských atrakcí ve venkovním prostoru areálu. Kapacita krytého bazénu je 165 lidí, venkovních prostor pak 2.000 lidí denně.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)