Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Zlín » koupaliště, bazén, aquapark » Štěrkoviště Otrokovice (koupaliště)

Štěrkoviště Otrokovice (koupaliště) [12340]




Zahrnuje umělou vodní nádrž, která vznikla těžbou štěrku v 30. a 40. letech min. století. Hloubka této nádrže je 12 m, rozloha 13 ha, tj. 130 000 m2. Součástí areálu je rozlehlá a dobře udržovaná travnatá pláž s upravenými vstupy do vody. Dále v tomto areálu jsou 2 dětská brouzdaliště o rozměrech 12 x 10 m, hloubce 0,4 m. Z těchto brouzdališť jsou přístupny 3 skluzavky pro menší děti v délce 3,6 m.

V tomto areálu je umístěna půjčovna vodních šlapadel a návštěvníci zde najdou možnost sportovního vyžití – volejbal, nohejbal, minigolf. Vodní nádrž v rekreační oblasti Štěrkoviště je významná zejména z toho důvodu, že kvalita a čistota vody v této nádrži celoročně dosahuje nadstandardních parametrů. Voda je sledována hygienickým dozorem a dosud nebyl, v předchozích letech, v této nádrži zaznamenán výskyt nežádoucích sinic nebo nežádoucích řas.

Dále jsou součástí celé rekreační oblasti 3 restaurační zařízení s bohatým občerstvením a restauračními zahrádkami.

Otevírací doba, po kterou se vybírá vstupné je 9 – 17 hod. Po skončení této otevírací doby je však oblast přístupná zdarma a v tuto dobu jsou hojně navštěvována a využívána zejména restaurační zařízení.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)