Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Strakonice » rozhledna » Rozhledna Hoslovice (rozhledna)

Rozhledna Hoslovice (rozhledna) [1096]




Další z řady typizovaných multifunkčních stožárů, sloužících zároveň jako rozhledna, vyrostl v srpnu 2005 poblíž obce Hoslovice na Strakonicku. Věž stojí v nadmořské výšce 668 metrů. Z vyhlídkového ochozu je vidět mimo jiné vrcholek Boubína, Bobíka, Ždánov, či hrad Kašperk.

Automobil je možné zaparkovat na parkovišti na začátku obce (směr od Volyně). Z parkoviště dále pěšky půjdeme tak, že před vsí zabočíme vpravo po silnici a poté vlevo na polní cestu, po které se dostaneme až k okraji lesa a rozhledně. Cesta je dlouhá asi 0,5 km. Vlak nám zastaví nejblíže k rozhledně ve Volyni (žel. trať č. 198 Strakonice - Volary), odkud však nevede žádná značená turistická stezka, pouze cyklostezka č. 121 vedená po místních komunikacích.

Z vyhlídkové plošiny lze spatřit některé šumavské vrcholky jako např. Boubín, Bobík, zimní středisko Zadov, Javorník s rozhlednou, Svatobor s rozhlednou nad Sušicí ale také třeba Sedlo u Sušice s rozhlednou. Dále na Šumavě lze vidět až na hřeben Prenet - Můstek - Pancíř. Do vnitrozemí je možné vidět Písecké hory s Jarníkem, JETE, ale také část Brd.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)