Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Ústecký kraj » okres Ústí nad Labem » stadion, sport.areál » Lví Aréna - Ústí nad Labem (zimní stadion)

Lví Aréna - Ústí nad Labem (zimní stadion) [1074]



Rekonstrukce Lví arény - První etapa rekonstrukce začala v prosinci roku 2003 a týkala se výhradně strojovny a ledové plochy. Postupně dochází k vytvoření nových rozvodů vody vzduchotechniky a chlazení vody. Zároveň byl zaveden rozvod pro samostatné chlazení pod ledovou plochou. Jedinečná technologie přípravy ledu byla dovezena ze SRN a vůbec poprvé použita v Česku. Po posledním utkání Ústeckých Lvů v sezoně 2003/0004 byl 15. března 2004 rozpuštěn led a začala demontáž mantinelů a plexiskla. Úpravy se dočkalo i zázemí pro hráče. Vybudovány byly zcela nové šatny, včetně ventilace. Šatna "A" mužstva se přesunula blíže k ledové ploše a hráči se mohli mimo jiné těšit na novou rozcvičovnu nebo vířivku. Další výraznou změnu zaznamenalo hlediště a ochozy arény. Nová modrá plastová sedadla, která najdete např. také v pardubické Duhové aréně nebo v německém Gelsenkirchenu, kde sídlí bundesligový klub Schalke 04, doplnila speciální polstrované sedadla. Pod střechu byly zavěšeny také nové akustické desky, opět v modré klubové barvě. Po ročníku 2005/06 následovala další etapa rekonstrukce Lví arény. Ústecké publikum se konečně dočkalo vytoužené multimediální kostky, o které se již několik let po krajském městě spekulovalo. Nového kabátu se dočkala střecha Lví arény. Byla položena nová izolace, která příznivě ovlivňuje teplotu ve Lví aréně hlavně v letních měsících. Prosklený světlík se stal již také minulostí. V souvislosti s instalací multimediální kostky byla souběžně montována pod střechu areny klimatizace. Řídící jednotka klimatizace je umístěná na východní tribuně. V nově zřízeném patře budou k dispozici kanceláře pro zaměstnance Městských služeb a pro hokejový klub.

Občerstvení a restaurace
Restaurace Sport Pub - V útrobách Lví areny se nachází pravá hokejová restaurace Sport Pub. Zde můžete sledovat na plátnu domácí utkání Ústeckých Lvů. Výborné jídlo, pivo Zlatopramen 11 a příjemná obsluha se těší na Vaší návštěvu. Při zápasech nechybí obsluha oblečená do barev Ústeckých Lvů. Každý pátek navíc živá hudba a soutěže o vstupenky na hokejové bitvy Slovanu! Coca Cola fandí Ústeckým Lvům! Nezaměnitelný stánek Coca Coly je před pokladnami Lví arény a otevřen bude vždy nejméně hodinu před začátkem zápasu. Kromě produktů Coca-Cola Beverages Česká republika, spol. s r.o. jsou na stánku v prodeji také vybrané reklamní předměty Ústeckých Lvů. Ostatní občerstvení Během domácích zápasů je v prostranství před arenou řada občerstvovacích stánků. Na severní a jižní tribuně je vždy jeden stánek.

VIP prostory - Uvnitř areny se nachází VIP salonek pro partnery HC Slovan Ústečtí Lvi. V příjemném prostředí můžete sledovat utkání na plazmové televizi nebo vést obchodní jednání. K dispozici je občerstvení od Drinks Union, Coca – Cola Beverages ČR, HM Globus Trmice a pekárny Aplica. Pro partnery je připravena i VIP tribuna, která nabízí více než 200 polstrovaných sedadel. VIP prostory jsou v útrobách jížní tribuny.

Press room - Klasická místnost pro tiskové konference zatím ve Lví aréně chybí, ale již brzy budou mít i novináři své potřebné zázemí. K rozhovorům po utkání s hráči a trenéry se využívá mix zona v průchodu ke střídačkám.

TV kostka - V létě roku 2006 dostala Lví aréna proběhla instalace multimediální obrazovky. Kostka je ve výšce 5m nad ledovou plochou. Obsluha kostky je v rohu jížní tribuny.

Zázemí pro hráče - Hráči Ústeckých Lvů mají k dispozici vedle své šatny vířivou vanu, posilovnu, rozcvičovnu.

Kapacita: 6.500 diváků (4.634 sedících)
Rozměry ledové plochy: 60 x 30 m (dle IIHF)
Provozovatel: Městské služby Ústí nad Labem, příspěvková organizace

Jak se dostanu do Lví arény?
Od vlaku (Ústí n. L. - Hlavní nádraží): 100 m na stanici Hrnčířská (směr Všebořice) autobusová linka č. 11, trolejbusová linka č. 54, 56
Od autobusu (autobusové nádraží) a od vlaku (Ústí n. L. - Západní nádraží): stanice Divadlo (směr Všebořice) autobusová linka č. 11, 15, trolejbusová linka č. 54, 56
Ze směru Teplice, Chlumec: příjezd na stanici Pod Holoměří (Rondel) autobusová linka č. 137

Parkoviště - Pro návštěvníky Lví arény je k dispozici bezplatné parkoviště s kapacitou více jak 200 parkovacích míst. Parkovat lze i v přilehlých ulicích – Vinařská, Za Vozovnou nebo v ul. V Jámě.
Upozornění: v den utkání jsou očíslovaná parkovací místa pouze pro účely klubu.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)