Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Plzeňský kraj » okres Klatovy » kino » Kino SIRKUS - Sušice (kino)

Kino SIRKUS - Sušice (kino) [10550]



Kino Sušice bylo po více než roční přestávce slavnostně znovuotevřeno 27. září 2012. Objekt kina s okolním prostranstvím byl pod názvem projektu Sušice - S.I.R.K.A. (Sušická regionální kulturní aula) v letech 2011 – 2012 kompletně rekonstruován, a to především díky finanční podpoře z Evropského fondu pro regionální rozvoj ROP Jihozápad ve výši téměř 33 mil. Kč

Celková proměna kina v moderní multikulturní zařízení je nyní zřejmá již na první pohled. Dominantou budovy je její zvlněná fasáda z nerezového perforovaného plechu.
Koncept a vnitřní uspořádání vychází z jednoho multifunkčního sálu, který disponuje, kromě moderního vybavení pro promítání filmů i technikou vhodnou pro širší využití - divadelní a taneční představení, besedy, přednášky, konference, hry a další.
Technologie kina je plně digitální. Promítáme v rozlišení 2K(2048x1080), se zvukovým systémem 7.1, promítáme i 3D. (Více informací o technologii 3D v tomto článku http://www.digitalnikino.cz/node/101.).

Filmová představení jsou standardně uváděna ve formátu DCP (Digital Cinema Package), jsme vybaveni pro přehrávání filmů z Blueray i DVD nebo systému Playstation3, lze přehrát materiál také přímo z PC. Pro besedy přednášky apod. lze využít připojení do projektoru ze sálu.Technologii Playstation lze využít k hraní her na velkém plátně se surround zvukem.

Sál disponuje kapacitou 217 míst. Větší komfort divákům nabízí pohodlné čalouněné sedačky, z toho 20 míst představují oblíbené 'dvojsedačky' (deset dvousedadel).
Provozovatelem kina je Sušické kulturní centrum p.o., které zde má své kanceláře. V prvním patře se nachází Galerie výtvarného umění a celé příjemné prostředí dotváří Kavárna s celodenním provozem a možností rychlého občerstvení nebo připojení k Wifi.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)