Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Třebíč » rozhledna » Rozhledna u Ocmanic (rozhledna)

Rozhledna u Ocmanic (rozhledna) [24844]


foto Rozhledna u Ocmanic (rozhledna)
    Rozhledna (foto: stanikmilcu) ()

 Rozhledna u Ocmanic byla zbudována v roce 2004. O realizaci se podělila obec Ocmanice, mikroregion Náměšťsko a dotace z POV. Celková cena je 420.000,- Kč. Rozhledna je vysoká celkem 15,25 m. Výška k podlaží rozhledny je 6,2 m. Je položena v nadmořské výšce 428,8m n.m.

Rozhledna Ocmanice byla postavena nad podzemním vodojemem stejnojmenné obce nedaleko Náměště nad Oslavou v letech 2003 až 2004. Rozhledna má tvar osmibokého jehlanu ze dřeva, uvnitř kterého vede kovové schodiště. Rozhledna má jednu vyhlídkovou plošinu ve výšce cca 6 m, která nabízí krásný výhled do nejbližšího okolí. Lze spatřit Ocmanice, Náměšť nad Oslavou a nedaleké rybníky. U rozhledny je umístěno dřevěné odpočívadlo pro unavené turisty či cyklisty a k dispozici jsou i stojany na kola.

Rozhledna je dostupná a viditelná ze silnice z Ocmanic do osady Placký Dvůr, která vede přímo kolem rozhledny. Při cestě z Náměště nad Oslavou se vydejte směrem na obec Vladislav a zhruba po 300 m za městem je odbočka vpravo do osady Placký Dvůr a odtud již rozhlednu nepřehlédnete.


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)