Vyhledávání

Rozšířené hledání

[86] 28.4.2011: Stavba mostu mezi Sudkovem a Postřelmovem zkomplikuje dopravu

zpět na přehled článků |

Stavba mostu mezi Sudkovem a Postřelmovem zkomplikuje dopravu


Sudkov, Postřelmov – Po celé léto budou muset řidiči směřující z Postřelmova do Sudkova používat objízdnou trasu. Důvodem bude stavba nového mostu přes řeku Moravu. Druhého mostu který překonává řeku Desnou u Sudkova se oprava nedotkne. Motoristy čeká objízdná trasa buď přes silnici vedoucí z Lesnice po hrázi do Zábřeha, nebo delší přes obec Leština, kde již bude funkční nový most ve směru na Zábřeh. Možná je také objízdná trasa přes Bludov.



Oprava současného přemostění, které je ve špatném stavu je dlouhodobě plánovaná. Původní most s nosnými oblouky nahradí nový s podélnými traverzovými nosníky. Ten bude vzhledem o častým záplavám mít větší průtokovou výšku. Stavba si vyžádá investici 28 mil.korun a bude zahájena v zavislosti na rychlosti výběru stavební firmy v období květen-červen.

Objížďka potrvá po celou dobu opravy. Pro pěší bude zřízena lávka.



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: