Vyhledávání

Rozšířené hledání

[519] 03.04.2013: Charita Zábřeh - Zapojit se do práce i do života

zpět na přehled článků |

Charita Zábřeh - Zapojit se do práce i do života


První přednáška čeká tento týden na účastníky nového projektu Charity Zábřeh „Šance zapojit se… do práce i do života“. Přednášky jsou součástí aktivit, které mají pomoci lidem s chronickým duševním onemocněním získat náhled na své onemocnění v souvislosti s prací, objevit vlastní tvořivost a vyzkoušet si konkrétní pracovní činnosti v dílnách.



„Jde nám především o to, abychom pomohli lidem s chronickým duševním onemocněním překonat obavu z nových situací, nového kolektivu, naučili je zvládnout zátěž a také si zvýšit sebevědomí při získávání a udržení zaměstnání,“ řekl vedoucí projektu Martin Ondráček. Teoretická část se bude soustředit na komunikační dovednosti, naučí jak hledat práci, napsat motivační dopis, jak se připravit na pohovor, zasvětí do znalostí v oblasti finanční gramotnosti či zorientuje v základních právních předpisech. Činnost v dílnách nabídne práci se dřevem, keramikou, tkaním a vitrážemi.

Během dvou a půl let, do června 2015, se ve dvou etapách zapojí vždy 10 účastníků. Zájemci se přihlašují postupně do obou etap. „Bohužel průběh duševního onemocnění bývá těžko předvídatelný, což se stalo také při náboru do první etapy.  Některým zájemcům nápor nemoci těsně před zahájením aktivit znemožnil účast, takže pro první etapu máme ještě volná místa,“ popsal současný stav Martin Ondráček a připojil výzvu: „Pokud bude mít kdokoliv zájem o účast nebo o informace, může mě kdykoliv kontaktovat.“ Smysluplnost zahajovaného projektu je podpořena úspěchem podobného projektu, který skončil v loňském roce a na základě zkušeností z tréninkového místa získal jeden z účastníků trvalé pracovní uplatnění. Projekt je plně financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu, a proto mohou být mimo jiné dojíždějícím účastníkům propláceny náklady na jízdné.

Pokud vás projekt zaujal a máte zájem o více podrobností, nebo se chcete přihlásit, kontaktujte Martina Ondráčka tel.: 736 509 464. 

(Jana Skalická)



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: