Vyhledávání

Rozšířené hledání

[514] 20.03.2013: Plavci Zábřehu vylovili na Slovensku čtyři medaile

zpět na přehled článků |

Plavci Zábřehu vylovili na Slovensku čtyři medaile


V sobotu 16.3. se na Slovensku na Senci konal druhý ročník závodů v zimním plavání „Pohár Slunečních jezer“. Tento závod je také součástí Českého poháru v zimním plavání. V mrazivém větru při teplotě 1,5 °C se teplota vody 5,5 °C zdála být příjemnou. Důsledkem silného větru se na hladině tvořili vlny, které některým soutěžícím působili nemalé potíže. Na Senec se sjelo téměř  120 plavců z České republiky, Slovenska a Polska.



Závody probíhaly na tratích 100, 250, 500 a 750 metrů. Ze Zábřehu přijela do Sence desetičlenná výprava závodníků, kteří se představili na všech tratích a ze Slovenska si odvezli celkem čtyři medaile, za dvě první a dvě druhá místa. Na nejkratší  stometrové trati si pro zlato doplavala Zuzana Králíková, která byla v cíli dokonce rychlejší než většina mužů, a velký úspěch Plaveckého klubu Zábřeh na této vzdálenosti potvrdila druhým místem Eva Šubrtová. Další zlatá a stříbrná medaile putovaly do Zábřehu z pětistovky. Prvním místem mezi muži potvrdil svou příslušnost ke špičce v zimním plavání Milan Štencl. Velkým překvapením a příslibem do budoucna byl výkon Renaty Koubkové, která vybojovala krásné druhé místo mezi ženami. Celkově se plavci ze Zábřehu propracovali už na šestou příčku v klubové soutěži v rámci Českého poháru.



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: