Vyhledávání

Rozšířené hledání

[513] 19.03.2013: Policie - Tiskový servis - 19. 3. 2013

zpět na přehled článků |

Policie - Tiskový servis - 19. 3. 2013


Dopravní nehodovost: Dne 18. 3. 2013 šetřili policisté v okrese Šumperk dvě dopravní nehody bez zranění. Celková škoda činí 6500 Kč. 

Z důvodu poruchy odstavil vozidlo a přišel o naftu: Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v době od 15. 3. do 18. 3. 2013 na ulici Družstevní v Mohelnici odcizil ze zaparkovaného nákladního vozidla DAF 400 litrů motorové nafty. Vozidlo na výše uvedené ulici vedle silnice musel řidič odstavit z důvodu zablokovaného kola návěsu. Celkově tímto jednáním byla způsobena škoda kolem 14000 Kč. 



Kontroly řidičů: Dne 18. 3. 2013 v ranních hodinách proběhla na území Šumperka bezpečnostní akce primárně zaměřená na kontrolu řidičů autobusů.  Do akce bylo celkem nasazeno 44 policistů z obvodního oddělení a dopravního inspektorátu.  Policisté zkontrolovali 353 řidičů motorových vozidel, z toho 160 řidičů autobusů. Všechny kontroly u řidičů autobusu byly bez zjištěných nedostatků. 

V průběhu akce se policisté zaměřili i na ostatní řidiče, kdy bylo zjištěno 33 dopravních přestupků (12x nevyhovující technický stav, 15x nepoužití bezpečnostních pásů, 1x jízda cyklisty po chodníku, 3x nepředložení dokladů, 1x neosvětlené vozidlo a 1x nepředložení zákonného pojištění). Dále bylo zkontrolováno 192 osob, z toho byla zjištěna a zadržena jedna osoba v pátrání. V obdobných kontrolách budou policisté pokračovat i v nastávajícím období. 

(por. Bc. Josef Bednařík, Tiskový mluvčí policie Olomouckého kraje)  



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: