Vyhledávání

Rozšířené hledání

[511] 19.03.2013: Na Šumperském vlakovém nádraží hořela elektrická lokomotiva

zpět na přehled článků |

Na Šumperském vlakovém nádraží hořela elektrická lokomotiva


Dvě jednotky z řad profesionálních hasičů a to jmenovitě jednotka nedaleké stanice Šumperk a také drážní kolegové / HZSp SŽDC z Přerova zasahovaly u požáru elektrické lokomotivy na nádraží v Šumperku. 

Informaci o požáru zpracovala linka tísňové pomoci jedenáct minut po páté hodině v úterý 19.3.2013. Pracovníci Českých drah prováděli právě na lokomotivě přípravu pro následnou jízdu. Během této činnosti došlo ke zkratu na elektroinstalaci a poté k zahoření. Hasiči po příjezdu provedli zásah v dýchací technice a během chvíle požár lokalizovali i likvidovali. Následně si událost převzala jednotka drážních hasičů, kolejové vozidlo bylo odtaženo do nedalekého depa a hasiči pokračovali v ochlazování.



Příčinou vzniku požáru byla stanovena závada na elektroinstalaci. Výše škody dosud nebyla přesně stanovena, odhad škody bude ale zřejmě v řádu desetisíců.

 

(Zdeněk Hošák, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje)

Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: