Vyhledávání

Rozšířené hledání

[510] 13.03.2013: Policie - tiskový servis - 13. 3. 2013

zpět na přehled článků |

Policie - tiskový servis - 13. 3. 2013


Dopravní nehodovost: Dne 12. 3. 2013 šetřili policisté v okrese Šumperk dvě dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Celková škoda činí 62000 Kč.

Renault přišel o kola: Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, který v době od 11. 3. do 12. 3. 2013 odcizil z vozidla Renault Laguna, které bylo zaparkované na ulici ČSA v Zábřehu, čtyři litá kola se zimními pneumatikami. Vozidlo vyzvedl a vypodložil dřevěnými špalky. Tímto jednáním tak majiteli způsobil škodu kolem 20000 Kč. 



Uváděl v omyl letecké společnosti: Z trestného činu podvod je podezřelý 28letý muž ze Šumperka, který v době od 15. 12. 2009 do 3. 9. 2012 v deseti případech uvedl v omyl letecké přepravní společnosti tím, že nahlásil ztrátu sportovního horolezeckého vybavení (spacáky, oblečení, příslušenství k lezení), ke kterému mělo dojít v rámci přepravy. Ke všem chybějícím věcem vždy doložil účtenky, které si však sám vytvořil. Tímto způsobem leteckým společnostem České aerolinie a.s, Austria Airlines AG, Swiss International Air Lines AG, Deutsche Lufthansa a Otevřená akciová společnost Aeroflot způsobil celkově škodu na vyplaceném odškodnění kolem 193517 Kč. Jelikož některé letecké společnosti žádaly po muži potvrzení od policie ohledně odcizení vybavení, tak ve dvou případech oznámil tyto události na policii v Šumperku. Následným šetřením, porovnáváním nahlášených skutečností, ale především erudovaností a precizním šetřením policisty z obvodního oddělení ze Šumperka se podařilo odhalit a zjistit výše uvedené skutečnosti. Případ ji i nadále v šetření. Pachateli za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.   

(por. Bc. Josef Bednařík, Tiskový mluvčí policie Olomouckého kraje)   



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: