Vyhledávání

Rozšířené hledání

[493] 12.01.2013: Výsledek hlasování v místním referendu

zpět na přehled článků |

Výsledek hlasování v místním referendu


Dne 11. a 12. ledna 2013 proběhlo místní referendum k otázce: „Souhlasíte s tím, aby město Zábřeh prodalo svoje pozemky za účelem vybudování energetického zdroje a papírny podle záměru firmy WANEMI CZ a. s.?“ s tímto výsledkem.



Celkový počet oprávněných osob zapsaných v okrsku ve výpisech ze seznamu oprávněných osob 

11 533

Celkový počet oprávněných osob, kterým byly vydány hlasovací lístky a úřední obálky 

6 874

Celkový počet odevzdaných úředních obálek 

6 867

Celkový počet platných hlasů 

6 809

Celkový počet platných hlasů pro odpověď „ANO“ 

1 542

Celkový počet platných hlasů pro odpověď „NE“ 

5 241

Počet oprávněných osob, které neoznačily křížkem žádnou odpověď na otázku a zdržely se tak hlasování 

26

 

Závěr

1) K platnosti rozhodnutí v místním referendu je třeba účasti alespoň 35% oprávněných osob zapsaných v seznamech oprávněných osob. (k datu podání návrhu na vyhlášení místního referenda a to je rok 2008, k 1. lednu 2008 byl počet oprávněných osob 11.574)

Počet oprávněných osob, kterým byly vydány hlasovací lístky a úřední obálky bylo 6 874 z celkového počtu 11 533 oprávněných osob zapsaných ve výpisech ze seznamu oprávněných osob, což je 59,6 %.

Místní referendum je platné.

2) Rozhodnutí v místním referendu je závazné, hlasovala-li pro ně nadpoloviční většina oprávněných osob, které se místního referenda zúčastnily, a alespoň 25% oprávněných osob zapsaných v seznamech oprávněných osob.

Celkový počet oprávněných osob zapsaných ve městě Zábřeh a jeho místních částí ve výpisech ze seznamu oprávněných osob byl 11 533. Celkový počet platných hlasů pro odpověď „NE“ byl 5 241, což je 76,24 % z celkového počtu účastníků referenda (6 874) a 45,44 % ze všech oprávněných osob zapsaných v seznamech oprávněných osob (11 533).

Rozhodnutí přijaté v místním referendu je závazné.

V Zábřehu dne 12. ledna 2013

  • Pavel Trhal, v. r. předseda místní komise
  • MUDr. Jiří Černý, v. r. místopředseda místní komise
  • Hana Tempírová, v. r. člen místní komise
  • Lucie Mahdalová, v. r. zapisovatelka místní komise


Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů:


2013-01-13 13:30:19 Šance na takovou investici v Zábřeze se již asi nikdy nebude opakovat.Tento náš mlaďoučký do zelena zbarvený starosta Zábřeha dokázal akorát počítat bobry a nic jiného za ním není dosud vůbec vidět.Ale takovou šanci,jakou mělo město na schválení tak obrovské investice dokázalo naprosto promrhat.Bude velmi zajímavé,kdo ze zastupitelů ponese odpovědnost za možná desítky milionů škod,co bude teď Vanemi požadovat po městu za zmařenou investici.V Zábřeze mohlo vzniknout několik stovek pracovních míst a město mohlo mít další velký příjem do pokladny na zvelebení města.Takhle to skončilo.Je to pro Zábřeh obrovská škoda. K.O. Autor: Občan Zábřeha

2013-01-14 11:05:58 Škoda je akorát dobrého člověka! Aspoň se tady lidi nebudou dusit. Stačí, jak to vypadá občas na Rudolfově nebo na Skaličce. Když začne být inverze tak se nedá pořádně dýchat už teď... Lidi si vybrali správně a je bezva, že to dopadlo tak zřetelně jednoznačně...O.K. Autor: Jiný občan Zábřeha

2013-01-14 16:41:16 Je vidět že v tomhle městě a okolí opravdu lidé nechtějí pracovat. rovna v kraji kde je tak velká nezaměstanost. Ale nadávat, že není práce se bude pořád Autor:

2013-01-14 19:07:05 Už jste s tou nezaměstnaností a spasiteli z Wanemi trapní, kdo chce, tak si práci najde - stačí se podívat kolik se nabízí volných míst. Kolik by jich Wanemi svými jedy zlikvidovalo vás nezajímá? Sousední OLMA by to se svými, na čistotu citlivými, technologiemi mohla totálně zabalit. A podívejte se do obchodního rejstříku (justice.cz) - na účetnictví WANEMI CZ a.s. Abyste byli v obraze jací to jsou podvodníci, jaké mínusové hospodářské výsledky vyrábějí a kolik asi tak jsou schopni v reálu zaměstnat lidí, když už teď jsou tito veksláci zadluženi až po uši... Autor: Já chci mlíko a tvaroh!