Vyhledávání

Rozšířené hledání

[410] 14.07.2012: Zábřežští karatisté sbírali další úspěchy

zpět na přehled článků |

Zábřežští karatisté sbírali další úspěchy


Tradičně již několik let začínají karatisté Moderního sportovního karate (MSKA) letní prázdniny týdenním mezinárodním seminářem Letní školou v Letovicích. Ne jinak tomu bylo i letos. Každým rokem je hlavním učitelem a čestným hostem sám zakladatel mistr prof. Dr. Rudolf Jakhel, IX. Dan. I letos se pod jeho vedením učastníci semináře učili, jak být dobrými bojovníky. Bohužel však již naposledy.



Poslední šance učit se od váženého mistra využili ve dnech 1. - 7.července i karatisté ze Zábřeha - Adam Stolarik (7.kyu), Filip Papoušek (9.kyu) a jejich trenérka Alena Bajerová (I.Dan). Kromě nich se semináře zúčastnilo přes sto dalších karatistů z ČR, ale také Slovinska, Italie, Německa a Litvy.

Trénink v jednotlivých dnech byl rozdělen do tří tréninkových jednotek. Ranní, která probíhala venku, byla zaměřena na nácvik forem a méně náročných technik. Součástí tohoto tréninku byl také běh, který mnohdy účastníkům činil největší problémy. Další dva tréninky probíhaly již v prostorách haly, kde se trénovaly již techniky náročnější a hlavně cviky ve dvojicích.

Součástí semináře byl také turnaj, kde se soutěžilo ve formách a v bojích. V soutěži forem jsme získali několik umístění. Ve formě Sekundě získal Adam Stolarik stříbrnou pozici. Filip Papoušek se ve formě Primě umístil na 9. místě. V nejtěžší formě, formě Kontra Set, která se skládá z pěti základních forem, obhájila první příčku i na tomto turnaji Alena Bajerová. I v bojích se našemu oddílu dařilo. V nejvyšší ženské kategorii, ženy absolutní (FA), obsadila Alena Bajerová 4. místo.



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: