Vyhledávání

Rozšířené hledání

[400] 17.05.2012: Propojovací komunikace Billa – Havlíčkova

zpět na přehled článků |

Propojovací komunikace Billa – Havlíčkova


Propojovací komunikaci Billa-Havlíčkova, bude postavena ještě letos

Na svém zasedání dne 16. května vyčlenili zastupitelé města Zábřeha 10 milionů korun na propojovací komunikaci mezi ulicemi Kosmonautů a Havlíčkova. Komunikace by měla dopravně odlehčit centru města. Přípravy začaly již v roce 2004, kdy město zpracovalo dokumentaci k územnímu řízení a získalo územní rozhodnutí. Následně probíhaly složitá jednání a výkupy pozemků. „Do dnešních dnů město do přípravy záměru vložilo přes 4 miliony korun, největší položkou byly výkupy pozemků. V rámci IV. rozpočtové změny je zajištěno financování akce, kterou se podařilo vysoutěžit o 40% méně proti tabulkovým cenám.“ sdělil v komentáři zastupitelům starosta Zábřeha František John. V rámci veřejné soutěže se totiž podařilo cenu stáhnout z 15,971 mil. Kč na necelých 9,5 mil. Kč včetně DPH.



Na vybudování komunikace, kterou měla ve svém volebním programu většina politických uskupení, panovala všeobecná shoda. Součástí samotné stavby je příprava území s demolicemi stávajících objektů v trase komunikace, přeložka průmyslové přípojky plynu pro sladovnu, vlastní stavba komunikace a chodníku, dešťové kanalizace, veřejného osvětlení, protihlukové clony a oplocení včetně nutných sadových úprav. Stavba by měla být dokončena ještě v letošním roce. Propojující komunikace má sloužit především k umožnění zklidnění dopravy v centru města, a to odvedením části dopravy mimo náměstí Osvobození. Realizace propojující komunikace má významnou návaznost i na kruhový objezd v křižovatce ulic ČSA a Postřelmovská. Tuto okružní křižovatku bude z převážné části financovat Olomoucký kraj, což představuje částku kolem 24 mil. Kč. Okružní křižovatka by měla být budována již v příštím roce.

Kontakty pro bližší informace: Bc. Daniel GRYC, tiskový mluvčí, telefon: 583 468 246,



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů:


2012-05-28 00:03:56 Dobrý den,chci jen podotknout proč máte kolonku " Názory a komentáře" ,když vůbec nejste schopni zaslaný názor uveřejnit! Autor:

2012-11-07 11:30:48 Názor se zveřejňuje okamžitě. Je potřeba jen správně opsat antispamovou kontrolu. Autor: Kamler