Vyhledávání

Rozšířené hledání

[387] 04.04.2012: Útulek pro psy

zpět na přehled článků |

Útulek pro psy


Útulek pro psy provozovaný společností EKO servis Zábřeh řeší problém nedostatku kapacit. Kotce v areálu společnosti na Dvorské ulici 19 jsou plné. Od začátku roku sem dovezli strážníci městské policie dvanáct psů. Další nalezená zvířata není kam umisťovat, rezervní místo zůstává už jen pro nejožehavější případy, především izolaci agresivních psů. Útulek pro psy v Zábřehu vznikl v roce 1997, postupně se rozšiřoval a modernizoval, takže dnes pojme až šestnáct psů. Ani to však nestačí dnešnímu stavu. Psi přibývají rychleji, než si je zájemci stačí odebrat domů. Na nové pány čeká v útulku šestnáct zvířat, smíšených i čistokrevných. Deset z nich tu ale čeká řadu měsíců, někteří dokonce dva až tři roky, přestože se jedná o psy milé, přítulné a neagresivní. Stavu zvířat dlouhodobé oddělení od člověka navíc neprospívá, proto uvítáme každého, komu není osud těchto pejsků lhostejný.



Bližší informace o provozních a návštěvních hodinách útulku pro psy, kontakty a především přehled psů k osvojení naleznou zájemci na stránkách www.ekozabreh.cz.

(Milan Doubravský)



Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: