Vyhledávání

Rozšířené hledání

[359] 28.02.2012: Víkendové zvýšené průtoky na Zábřežsku

zpět na přehled článků |

Víkendové zvýšené průtoky na Zábřežsku


O posledním únorovém víkendu došlo vlivem tání k zvýšeným průtokům na řekách a přítocích v okolí Zábřeha. Jednalo ze zejména o Moravskou Sázavu, Březnou a Moravu. Situace byla monitorována povodňovou komisí správního území obce s rozšířenou působností Zábřeh a povodňovou komisí města Zábřeh. „Hlavním důvodem zvýšení stavu řek bylo náhlé tání sněhu a uvolnění ledu vlivem oteplení, kdy krajina nebyla schopna takové množství vod přijmout“ uvedl tajemník povodňové komise Rostislav Kamenec.



„Ledové kry se nakonec uvolnily a bez škod odtekly po řece. Od sobotních ranních hodin došlo k pozvolnému klesání hladiny toku Moravské Sázavy a Březné, takže nakonec nebylo potřeba vyhlašovat druhý stupeň povodňové aktivity“ doplnil předseda povodňové komise ORP Zábřeh a starosta města František John, který má v kompetenci rozhodovat o vyhlášení a odvolávání 2 a vyššího stupně povodňové aktivity a činit opatření proti škodlivým účinkům zvýšených průtoku. Na území města Zábřeha a místních částí Hněvkova, Václavova a Dolního Bušínov se situace řídila novým povodňovým plánem. Samotného města Zábřeh se dotkla povodňová situace pouze okrajově, větší problém způsobil odtávající sníh z okolních polí, který zacpával propustky a zatopil několik sklepů. V uplynulých dnech nebylo zaznamenáno žádné poškození majetku, které by vzniklo vlivem rozlivu.

(Bc. Daniel GRYC, tiskový mluvčí)



Související články:


Přípravný výbor pro referendum uspěl u Ústavního soudu, ročník: 2012, číslo: 2
Znečišťování vodní nádrže „Bozéňov“ odpadními vodami, ročník: 2012, číslo: 2

Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: