Vyhledávání

Rozšířené hledání

[307] 12.1.2012: Zpravodaj Policie České republiky čtvrtek 2.týden

zpět na přehled článků |

Zpravodaj Policie České republiky čtvrtek 2.týden


  • Dne 11 1. 2012 byly nahlášeny Policii ČR v okrese Šumperk 2 dopravní nehody, které se obešly bez zranění. Celková výše škody činí 32000 Kč.
  • V noci na 10. 1. 2012 odcizil neznámý pachatel osobní vozidlo Škoda Fabia zaparkované před domem na sídlišti Severovýchod v Zábřehu. Poškozená společnost škodu vyčíslila na více jak 200000 Kč. Majiteli se podařilo pomocí lokalizačního zařízení nainstalovaného ve vozidle zjistit, kde se vozidlo nachází. V součinnosti s královéhradeckými policisty bylo vozidlo dohledáno a po provedených úkonech bude předáno majiteli. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
  • V době od 23. 12. 2011 do 10. 1. 2012 se vloupal neznámý pachatel do rekreační chaty v Hněvkově. Zde pak odcizil krbová kamna, vysavač a starožitné hodiny. Majitel škodu předběžně vyčíslil na 37000 Kč.


  • Zřejmě přes noc na 10. 1. 2012 se vloupal neznámý pachatel do vozidla VW Transporter zaoparkovaného v ulici Na hradbách v Šumperku. Pachatel rozbil zadní okno a z nákladního prostoru odcizil dva rychlošroubováky a kufr s nastřelovací pistolí, nastřelovacími hřebíky a poplašnými náboji. Majitel škodu předběžně vyčíslil na 23000 Kč.
  • V době od 9. do 10. 1. 2012 se vloupal neznámý pachatel do řadové garáže ve Velkýcch Losinách. Zde pak odcizil dvě sady kompletních kol na vozidlo VW Passat a Renault Laguna. Škoda byla předběžně vyčíslena na asi 37000 Kč.
  • Dne 10. 1. 2012 odpoledne oznámili na policii zaměstnanci Domova důchodců v Libině, že pohřešují jednu klientku, která se nevrátila z procházky. Jednalo se o ženu, která v minulosti nikdy neodešla sama bez personálu. Zaměstnanci domova provedli kontrolu parku a okolních budov, ale ženu nenašli. Mobilní telefon pohřešovaná u sebe neměla. Na základě tohoto oznámení byla provedena pátrací akce, které se zúčastnilo 18 policistů a 3 psovodi se služebními psy. Krátce před třiadvacátou hodinu téhož dne byla pohřešovaná nalezena nad obcí Libina, za hřištěm, u vodárny. Byla v podchlazeném stavu a po slabém epileptickém záchvatu. Policisté ženu odvezli do domova důchodců, kam jí pak byla přivolána rychlá lékařská pomoc. Poté byla převezena do šumperské nemocnice.
  • Dne 11. 1. 2012 krátce po sedmé hodině ráno oznámil na policii zaměstnanec Lesů ČR, že při zemních výkopových pracích v katastru obce Hoštejn – Drozdovská Pila nalezl munici. Jednalo se o nevybuchlý dělostřelecký granát z 2. světové války ráže 75 mm. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik, který munici zajistil a odvezl ke zneškodnění.

por. Mgr. Marie Šafářová tisková mluvčí PČR KROK Šumperk



Související články:

Zpravodaj Policie České republiky pátek 2.týden , ročník: 2012, číslo: 1
Zpravodaj Policie České republiky úterý 2.týden , ročník: 2012, číslo: 1


Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: