Vyhledávání

Rozšířené hledání

[301] 3.1.2012: Zpravodaj Policie České republiky úterý 1.týden

zpět na přehled článků |

Zpravodaj Policie České republiky úterý 1.týden


  • Dne 2. 1. 2012 šetřili policisté v okrese Šumperk tři dopravní nehody bez zranění. Celková škoda činí 505000 Kč.
  • Dne 2. 1. 2012 kolem třinácté hodiny mezi obcemi Malé Vrbno a Velké Vrbno na Hanušovicku, došlo k dopravní nehodě mezi osobním automobilem a autobusem. Třiadvacetiletý řidič Škody Octavie ze Slovenska, nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a stavu komunikace. Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou, nezvládl řízení, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem, který řídil 41letý řidič ze Starého Města. Při nehodě se v autobuse nenacházel žádný cestující. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Ke zranění osob nedošlo, celková škoda na vozidlech činí 175000 Kč. (foto viz příloha)
  • Dne 2. 1. 2012 po jedenácté hodině dopolední na silnici I. třídy číslo 35 v katastru obce Mohelnice došlo k dopravní nehodě mezi osobním a nákladním vozidlem. Čtyřicetiletý řidič nákladní soupravy z Nymburku, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, na mokré silnici dostal smyk a narazil do souběžně jedoucího vozidla Škoda Octavia, které řídil 28letý muž z Přerova. Cisterna v době nehody byla prázdná. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, celková škoda na vozidlech činí 230000 Kč. (foto viz příloha)


  • Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky jsou podezřelí dva muži. První řidič 26letý muž z Libiny, který dne 1. 1. 2012 kolem druhé hodiny ranní řídil motorové vozidlo Daewoo Nubira. Řidič byl policejní hlídkou kontrolován na ulici Polské v Šumperku. Provedenou dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1, 46 promile alkoholu v dechu. Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Další řidič byl kontrolován 2. 1. 2012 po jedné hodině ranní na ulici 8. května v Šumperku. Čtyřiatřicetiletý muž ze Šumperka řídil vozidlo Ford Eskort. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku s výsledkem měření 2, 64 promile alkoholu v dechu. Tento řidič byl také zadržen a umístěn do policejní cely.
  • Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který v době od 1. 1. do 2. 1. 2012 vnikl do garáží zemědělského areálu v Dubicku. Zde z odstavených zemědělských strojů odcizil přes 2130 litrů motorové nafty. Celkově majiteli způsobil škodu kolem 74000 Kč.
  • Trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení se dopustil neznámý pachatel, který dne 1. 1. 2012 po jedné hodině ranní poškodil veřejný telefonní automat. Pachatel do místa pro mince a pod sluchátko vložil zábavní pyrotechniku, kdy došlo ke značnému poškození a k úplné nefunkčnosti celého zařízení. Z důvodu poškození musí být přístroj kompletně vyměněn. Předběžná škoda byla stanovena na částku kolem 13000 Kč.
  • Dne 2. 1. 2012 po čtrnácté hodině bylo oznámeno na policii, že v Loučné nad Desnou po střeše panelového domu se pohybuje 23letý muž ze Šumperska, který si podřezal žíly. Na místě se nacházeli záchranáři, kteří požádali o asistenci policii, jelikož muž ohrožoval jak svůj život a zdraví, tak i zdraví záchranářů. Policisté za použití donucovacích prostředků muže zpacifikovali a spoutali. Posléze ho záchranáři za asistence policistů převezli do nemocnice v Šumperku, kde byl ošetřen. U muže byla provedena dechová zkouška s výsledkem měření 2, 14 promile alkoholu v dechu, kdy byl záchranáři převezen na protialkoholní záchytnou stanici do Olomouce.

nprap. Bc. Josef Bednařík tiskový mluvčí PČR KROK Šumperk



Související články:

Zpravodaj Policie České republiky středa 1.týden , ročník: 2012, číslo: 1
Zpravodaj Policie České republiky pondělí 1.týden , ročník: 2012, číslo: 1
Zpravodaj Policie České republiky pátek 52.týden, ročník: 2011, číslo: 12

Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: