Vyhledávání

Rozšířené hledání

[23] 5.2.2011: Beseda o historii zámku Skalička

zpět na přehled článků |

Beseda o historii zámku Skalička


V sobotu proběhla v největším sále, zámku v městské části Skalička, beseda o historii zámku Skalička. Zcela zaplněný sál překvapil i současné majitele zámku. Z kapacitních důvodů se tak nedostalo na všechny zájemce o historii jedné z památek našeho města.



Skalička však v dobách minulých pod Zábřeh nespadala a její vlastníci byli především leníky Olomouckých biskupů. Pěkně připravená prezentace o majitelích zámku, seznámila zájemce s historií a ukázala jaké erby jim příslušely a kde všude je lze na okolních drobných památkách nalézt. Nastínila také jak fungoval lenní systém oproti hradskému a ukázala listiny, ve kterých je Skaličské panství zmiňováno. Součástí prezentace byla i ukázka z průběhu rekonstrukce zámku současnými majiteli.  Na závěr proběhla diskuze místních pamětníků následovaná občerstvením, na kterém se podíleli hasiči z SDH Skalička.


| Fotogalerie k článku
Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů:


2011-02-06 11:58:08 Pravopis! Autor: S66

2011-02-07 01:34:15 Opraveno, výborně... Autor: S66