Vyhledávání

Rozšířené hledání

[215] 30.9.2011: Zpravodaj Policie České republiky čtvrtek 39.týden

zpět na přehled článků |

Zpravodaj Policie České republiky čtvrtek 39.týden


  • Ve dnech 27. 9. – 28. 9. 2011 byly nahlášeny Policii ČR v okrese Šumperk 4 dopravní nehody, které si vyžádaly 2 lehká a 1 těžké zranění. Celková výše škody činí 339000 Kč.
  • V brzkých ranních hodinách 27. 9. 2011se vloupal neznámý pachatel do nákladního vozidla Scania odstaveného na parkovišti na Studené Loučce. Z vozidla pachatel odcizil notebook a dvě peněženky s osobními doklady, kartou do tachografu a hotovostí v tuzemské i cizí měně. V jedné z peněženek měl poškozený i platební kartu s přiloženým PIN kódem. Na tu pak pachatel vybral v bankomatu ještě ten den bezmála 3000 Kč. Celkovou škodu majitel předběžně vyčíslil na bezmála 15000 Kč.


  • V noci na 27. 9. 2011 se vloupal neznámý pachatel do automatu na svíčky na šumperském hřbitově. Z automatu pachatel odcizil kasičku s hotovostí asi 600 Kč. Poškozená firma celkovou škodu předběžně vyčíslila na asi 2000 Kč.
  • V době od 23. 9. do 27. 9. 2011 vnikl neznámý pachatel do neuzamčené garáže u rodinného domu v Bukovicích. Z garáže pak odcizil sekačku na trávu, křovinořez, motorovou pilu a sekeru. Majiteli svým jednáním způsobil škodu přes 17000 Kč.
  • V době od 26. 9. do 27. 9. 2011 odcizil neznámý pachatel asi 80 metrů elektrického vedení u drážního domku ve vlakové stanici v Hrabišíně. Poškozené společnosti vznikla škoda v předběžné výši asi 12000 Kč.
  • V době od 27. 9. do 28. 9. 2011 odcizil neznámý pachatel z chodby panelového domu na ulici Zahradní v Šumperku tříkolku pro invalidy. Tříkolka byla uzamčená lankovým zámkem k zábradlí na chodbě u zadního vchodu do domu. Majitel škodu předběžně vyčíslil na asi 19000 Kč.
  • Podezřelým z trestného činu krádeže je 29letý muž z Mohelnice. Ten 28. 9. 2011 vpodvečer v prodejně Penny Market v Mohelnici během vybírání zboží dal do svého batohu dva trvanlivé salámy, dvě lahve červeného vína, pět sýrů Eidam a osm čokolád Milka, vše v hodnotě asi 685 Kč. U pokladny však zaplatil jen chleba a dvě minerální vody. Za pokladnou jej proto zastavila jedna z prodavaček, která ho vyzvala, aby ji následoval do kanceláře prodejny, kde pak podezřelý všechny věci z batohu vyskládal na stůl. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje. Šetřením potom policisté zjistili, že muž byl v červnu letošního roku pro trestný čin krádeže soudem pravomocně odsouzen. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Za tento trestný čin lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta.
  • V době od 20:00 hodin 27. 9. do 24:00 hodin 28. 9. 2011 proběhlo na území celého okresu Šumperk policejní bezpečnostní opatření. Opatření bylo zaměřené zejména na bezpečnost silničního provozu, dodržování zákazu požívaní alkoholu a omamných a psychotropních látek u řidičů vozidel a také na majetkovou kriminalitu. Do akce bylo nasazeno celkem 59 policistů a 14 služebních vozidel. V průběhu opatření bylo zkontrolováno celkem 807 vozidel a bylo zjištěno 115 přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Během opatření také policisté zjistili pachatele trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, kterým byl 34letý muž z Hradce Králové. Toho policisté kontrolovali při jízdě s vozidlem v Rudě nad Moravou, a jak zjistili, muž má až do září příštího roku zákaz řízení všech motorových vozidel. V rámci opatření mohelničtí policisté krátce před třiadvacátou hodinou 28. 9. 2011 zastavovali neosvětleného cyklistu. Při zastavování použili zvláštní výstražné světlo modré barvy, tj. maják, a nápis „STOP“. Cyklista však na výstražné znamení a výzvy policistů nereagoval a v jízdě na kole pokračoval. Hlídka proto za ním vyjela s vozidlem nyní už i se zapnutým výstražným zvukovým zařízením, předjela ho a asi dvacet metrů před ním vozidlo zastavila napříč ulice, aby mu zabránila v další jízdě. Ani na toto však cyklista nereagoval a narazil do služebního auta. Po nárazu pak spadl do trávy mimo silnici. Orientační dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,9 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob nedošlo. Na služebním vozidle vznikla škoda v předběžné výši asi 5000 Kč. Dále pak policisté u jednoho řidiče zjistili požití drog, přistihli jednoho pachatele při krádeži jízdního kola a vypátrali jednu hledanou osobu.

por. Mgr. Marie Šafářová tisková mluvčí PČR KROK Šumperk



Související články:

Zpravodaj Policie České republiky pátek 39.týden, ročník: 2011, číslo: 9



Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: