Vyhledávání

Rozšířené hledání

[158] 9.8.2011: Zpravodaj Policie České republiky úterý 32.týden

zpět na přehled článků |

Zpravodaj Policie České republiky úterý 32.týden


  • 15.6.-8.8. ukradl z bytu zlaté prsteny (Postřelmov)
  • 8.8. Policie zadržela zloděje při útěku z místa činu (Bludov)
  • 8.8. V Šumperku proběhla rozsáhlá bezpečnostní akce
  • 8.8. Muž řídil vozidlo i po odebrání řidičského oprávnění (Staré Město)
  • 8.8. Na ulici Jesenická srazil řidič cyklistku (Šumperk)
  • 8.8. Řidič usnul za volantem a srazil se s autobusem (Bludov)


ÚTERÝ:

  • Dne 8. 8. 2011 šetřili policisté v okrese Šumperk čtyři nahlášené dopravní nehody, při kterých byly tři osoby zraněny lehce. Celková škoda činí 116200 Kč.
  • Trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se dopustil neznámý pachatel, který v době od 15. 6. do 8. 8. 2011 vnikl do bytu na ulici Nové v Postřelmově. Z objektu odcizil šest zlatých prstenů a zlatý řetízek. Svým jednáním tak majiteli způsobil škodu kolem 20000 Kč.
  • Z trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody je podezřelý 35letý muž z Prahy. Ten dne 8. 8. 2011 kolem jedné hodiny ranní, vnikl do rodinného domu v obci Bludov. V domě se spustila zvuková signalizace, kterou rozbil, a následně prohledal celý objekt. Policisté muže přistihli při útěku z místa činu, kdy opakovaně použili výzvu „Jménem zákona stůj“. Muž byl policisty dopaden, zadržen a umístěn do policejní cely. U podezřelého byly nalezeny šperky v dosud nezjištěné hodnotě. Další škodu, kterou způsobil při vloupáním, nebylo možno dosud vyčíslit, jelikož se majitelé nachází v zahraničí.
  • Dne 8. 8. 2011 v dopoledních hodinách proběhla na Šumpersku rozsáhlá bezpečnostní akce, která byla především zaměřená na alkohol za volantem. Při akci bylo zkontrolováno celkem 143 vozidel a bylo zjištěno 22 dopravních přestupků. Oznámeno bylo šest přestupků ke správnímu orgánu a 18 přestupků bylo řešeno blokově v hodnotě 6300 Kč. Dále byl přistižen 22letý muž ze Šumperka, který řídil pod vlivem alkoholu. Řidič byl kontrolován v době od 7. 8. do 8. 8. 2011 kolem půlnoci na ulici Temenické v Šumperku, kdy řídil vozidlo Ford Transit. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 1, 39 promile alkoholu v dechu. Muž byl zadržen a policisté mu odebrali řidičský průkaz. Další podnapilý řidič byl kontrolován 8. 8. 2011 kolem deváté hodiny v obci Branná. 54letý muž ze Šumperka řídil Škodu Felicii, kdy mu bylo dechovou zkouškou naměřeno 1, 25 promile alkoholu v dechu. I tomuto řidiči policisté odebrali řidičské oprávnění.
  • Dne 5. 8. 2011 policisté odebrali řidičské oprávnění 32letému muži ze Starého Města, který řídil vozidlo Škoda Favorit pod vlivem alkoholu. Tohoto muže opětovně kontrolovali dne 8. 8. 2011 kolem osmé hodiny ranní ve Starém Městě. Řidič byl zadržen a celá událost byla oznámena ke správnímu orgánu. (foto viz příloha)
  • Dne 8. 8. 2011 kole čtrnácté hodiny na křižovatce ulic Žerotínova a Jesenická v Šumperku došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a cyklistkou. 75letý řidič vozidla Škoda Octavie ze Šumperska, který odbočoval z ulice Žerotínové na ulici Jesenickou, nedal přednost 35leté cyklistce ze Šumperka. Při střetu utrpěla žena lehké zranění, dechová zkouška u řidičů byla negativní a celková škoda na kole činí 1000 Kč. (foto viz příloha)
  • Další nehoda se stala dne 8. 8. 2011 kolem šestnácté hodiny na ulici Lázeňské v Bludově. Zde 57letý řidič vozidla Škoda Pickup ze Šumperka, přejel do protisměru, kde se střetl s autobusem, který řídil 51letý muž ze Sobotína. Řidič škodovky policistům uvedl, že za volantem usnul. Při střetu došlo pouze k lehkému zranění řidiče škodovky. Dechová zkouška u řidičů byla negativní a celková škoda činí 100000 Kč. (foto viz příloha)

nprap. Bc. Josef Bednařík tiskový mluvčí PČR KROK Šumperk



Související články:

Zpravodaj Policie České republiky středa 32.týden , ročník: 2011, číslo: 8
Zpravodaj Policie České republiky pondělí 32.týden , ročník: 2011, číslo: 8
Zpravodaj Policie České republiky pátek 30.týden , ročník: 2011, číslo: 7

Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: