Vyhledávání

Rozšířené hledání

[124] 14.6.2011: Na dovolenou k jižním sousedům - Salzbursko

zpět na přehled článků |

Na dovolenou k jižním sousedům - Salzbursko


Prázdniny a letní dovolená se nezadržitelně blíží a nechce se Vám po desáté do Chorvatska. Máme pro vás tip u našich jižních sousedů. Rakousko se svými horami, jezery a památkami nabízí nespočet zajímavých výletů, a to nejen pro zdatné turisty. I na ty nejodlehlejší místa se dostanete buď vysokohorskou vyhlídkovou silnicí, turistickým autobusem nebo velkým množstvím lanovek a vláčků, které se pomalu sunou k vrcholkům po ozubnicových drahách. Ubytování v kempech je finančně přijatelné i pro nemajetnější turisty a se zásobou konzerv a polévek v pytlíku to máte doslova za babku.



Jako výchozí bod můžete využít kemp v městečku FUSCH, které leží nedaleko známé Hochalpenstrasse, které Vás dovede množstvím serpentin a nádherných výhledů až na Edelweiss Spitze ve výšce 2571mnm. Silnice dále vede tunelem pod průsmykem Hochtor a ochrannými galeriemi až k Výšině Františka Josefa, z které je výhled na nejvyšší horu Rakouska GrossGlockner tyčící se nad ledovcem Pasterze. Na Výšině Františka Josefa můžete odstavit auto v patrových garážích a vydat se na pěší tůru vedoucí asi ve stometrové výšce nad ledovcem a procházejicí ve skále vysekanými tunely. Povrch je upravený a není potřeba speciálního obutí. Další den si můžete udělat výlet ke Kaprunským přečerpávacím elektrárnám a Krimmelským vodopádům. Během výletu pojedete autobusem úzkým klikatým tunelem a také největším nákladním výtahem v Evropě, který uveze i nákladní auto či autobus. Krimmelské vodopády Vás zase zaujmou svou mohutností a výškou. Další den můžete navštívit jednu z mnoha zajímavých soutěsek, kterými vedou naučné stezky po mostcích, lávkách a žebřících nad dravými horskými potoky (např. Kitz-loch-klamm u Taxenbachu). Zajímavá je také prohlídka hradu Hohenwerfen http://www.salzburg-burgen.at/de/werfen/, kde si můžete půjčit českého audioprůvodce. Naproti Hohenwerfenu se nachází velká ledová jeskyně Eisriesenwelt http://www.eisriesenwelt.at .Doporučujeme také prohlídku solného dolu v Halleinu. Do kterého Vás zaveze důlní vláček. V dole Vás čekají dřevěné skluzavky, plavba na voru po hladině podzemního jezírka a zajímavá expozice těžby soli ve středověku.

Fotografie naleznete v připojené galerii nebo na http://www.expedice.rps.cz/fotogalerie_foto.php?id=398


| Externí fotogalerie
Související články:





Video:


Váš názor/komentář:

Autor:
Netolerujeme používání urážlivých výroků, propagace ilegálních politických hnutí a všech dalších věcí, které jsou v rozporu s obecnou slušností a zákony České Republiky. Za obsah komentářů neručíme. Provozovatel serveru si vyhrazuje právo smazat komentáře, které jsou dle jeho názoru v rozporu se zákony, slušnými mravy nebo jsou jinak nevhodné pro uveřejnění.

Antispamová ochrana opište ověřovací kód s malými písmeny

Názory a komentáře čtenářů: