Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Večerníček slaví 50 let



Od: 24.4.2016 0:00  Do: 30.10.2016 0:00     Místo: Zámecký areál Ctěnice



Vrcholem oslav večerníčkova jubilea v roce 2015 byla zcela unikátní výstava, která zmapovala genezi fenoménu, který měl být původně jen nenápadnou pohádkou na dobrou noc. Díky své mimořádné kvalitě, jak dramatické, tak výtvarné a animační, přerostl večerníček ve svébytný televizní celek.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Výstava Večerníček slaví 50 let připravená pro Zámecký areál Ctěnice představí původní kulisy z večerníčků a další cenné náčrty, kresby a fotky. Navíc interaktivní pohádkové zážitky, možnost reálně vstoupit do Krakonošovy zahrádky či třídy Macha a Šebestové, svést se na Hvězdném drakovi ze seriálu Rákosníček a hvězdy a třeba i skočit do klobouku Boba a Bobka.

     

    „Večerníček je fenomén, na kterém vyrostly celé generace. A proto je tato jedinečná výstava nejen oslavou dětského světa fantazie, ale také jakýmsi holdem umění českých animátorů, výtvarníků i scénáristů a režisérů,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Nesmírně si cením i toho, že se nám podařila získat řada unikátních exponátů včetně původních loutek a scén, které zapůjčili sami autoři nebo jejich dědicové. Některé originály tak bude moci veřejnost spatřit vůbec poprvé.“

    „Nosnými tématy celé výstavy jsou prožitek, dětský svět a svět fantazie, ale také důležité informace k pozadí tvorby večerníčků a prezentace odkazu české animované tvorby pro děti jako jednoho z pokladů české kultury. Představíme i nejznámější autory, animátory, dabéry, režiséry a skladatele hudby“, odhaluje koncept výstavy její autorka Jana Sommerová.

     

    Výstava Večerníček slaví 50 let potrvá od 24. dubna do 30. října 2016 ve výstavních prostorách v přízemí zámku Ctěnice a ve výstavním sále Špejchar. Výstavu obohatí víkendové výtvarné dílny a nabídka programů pro skupiny děti z mateřských a základních škol či letní příměstské tábory.

    Speciální doprovodné programy:

    15.5.2016 Květinová dílna víly Amálky (v rámci akce Květinový jarmark

    11.6.2016 Když Večerníček nejde spát (Pražská muzejní noc)

    17.9.2016 Koulelo se jablíčko (v rámci akce Jablkobraní)

    15.10.2016 Čteme si pohádky bratří Čapků (s herečkou Zdenkou Procházkovou)





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)