Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Výstava obrazů Františka Hanáka z Vřesovic (Ždánice)



Od: 17.5.2016 9:00  Do: 6.7.2016 16:00     Místo: Vrbasovo muzeum, Zámek 1, 696 32 Ždánice

Cena: Základní 30,- snížené 15,- pouze na výstavu - dobrovolné

Druhá výstava obrazů Františka Hanáka ve Ždánicích. Výstava obsahuje celkem 21 autorských obrazů, některé budou i na prodej.

František Hanák se narodil v roce 1958 v Kyjově. Své dětství prožil v malé obci v podhůří Chřibů ve Vřesovicích, kde také navštěvoval základní školu. Jeho nejmilejšími předměty byly výtvarná výchova a přírodopis. Díky pochopení, lásce a citu rodičů pro jeho obdiv k přírodě a malování, se mohl už jako malý kluk těmto zálibám plně věnovat. Po ukončení základní školy se chtěl stát lesníkem. Zdravotní stav mu to však neumožnil. Proto absolvoval OU UP nábytkářské v Rousínově. Příroda a výtvarné umění se mu stávají láskou na celý život. Ve výtvarném umění je autodidakt. Své znalosti čerpá z knih, navštěvuje galerie výtvarného umění, některé malíře, výstavy obrazů. Zpočátku se kromě malování věnuje i řezbě intarzií, kde si sám vytváří náměty. Nejmilejší výtvarnou technikou je mu však olejomalba a motiv krajiny. Má rád i obrazy surrealistické. Malováním svých často i snových krajin, starých romantických a městských zákoutí, utíká z reality dnešní uspěchané a přetechnizované doby. V jeho tvorbě se objevuje i zátiší s květinami, ovocem a akty.  Krajině však zůstává věrný. Stále ho okouzluje svou harmonií, barevností, náladou, hrou světla a stínu. Za svými náměty vyjíždí i mimo svůj kraj. Oblíbil si Jižní Čechy, Bílé Karpaty, Malou Fatru. Ve výtvarném projevu nemá vzor, obdivuje umění starých mistrů. V současné době žije a ve volných chvílích tvoří ve Vřesovicích a Ždánicích.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Vstupné: základní 30,- Kč

                  snížené 15,- Kč (děti od 7 let, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P)

                  50% sleva ze základního vstupné na Senior pasy a Rodinné pasy

    Vstupné pouze na výstavu - dobrovolné

     

    Otvírací doba muzea:

    duben:                                  úterý - pátek  9:00 - 16:00, neděle 10:00 - 16:00

    květen červen, září, říjen        úterý - pátek  9:00 - 16:00, sobota, neděle, svátek  10:00 - 16:00

    červenec, srpen                     úterý - pátek  9:00 - 16:00, sobota, neděle, svátek  10:00 - 16:30

    listopad - březen                    úterý - pátek  9:00 - 16:00, jindy po předchozí dohodě na tel. 725 920 846

     

    Stálá expozice (10 místností) s památkami na generála Laudona, napoleonská a numismatická sbírka, původní vybavení zámeckých interiérů, pohyblivé modely vodních a větrných mlýnů, parních strojů, středověké vesnice a věžních hodin. Expozici doplňují sbírky přírodního bohatství regionu, lidové tvořivosti a archeologických nálezů.

    Muzeum sídlí v přízemí renesančního zámku s vchodem ze zámeckého parku. Součástí zámeckého areálu je i volně přístupný zámecký park se vzácnými dřevinami a psím hřbitovem.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)