Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Hrad Kámen napříč staletími



Od: 4.7.2015 10:00  Do: 19.7.2015 18:00     Místo: Hrad Kámen



Od 4. do 19. července se na hradě Kámen uskuteční akce ,,Hrad Kámen napříč staletími. Po celou dobu bude vystupovat skupina historického šermu Jezerničtí páni. K doprovodnému programu bude patřit řemeslnický jarmark, střelba z děla, luku a kuše. V sobotu 11. a 18. července se pak uskuteční večerní prohlídky hradu zakončené ohňovou show.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Ve dnech 4. – 19. července se na hradě Kámen uskuteční akce s názvem ,,Hrad Kámen napříč staletími“, která je určena pro děti i dospělé všech věkových kategorií. 

    V tyto dny své šermířské dovednosti představí Jezerničtí páni, kteří zastupují jeden z největších a nejmocnějších křesťanských řádů středověku - Řád templářů. Návštěvníci se mohou dozvědět něco o zbraních, zbroji, způsobu boje a každodenním životě rytíře ve středověku. Mimo jiné Jezerničtí páni sehrají několik pohádek pro děti a naučí návštěvníky dobovým tancům.

    Pro návštěvníky bude připraven také bohatý doprovodný program, ke kterému bude patřit jarmark.  Zde se vystřídají řemeslníci a jiní obchodníci se svým zbožím. Odvážlivci si pak mohou zkusit vystřelit z děla, luku, kuše nebo si nechat vyložit svůj osud z karet.

    V sobotu 11. a 18. července se pak od 19:00 budou konat hrané noční prohlídky hradu, které představí každodenní život 19. století a zásadní historické události hradu Kámen

    Po všechny tři víkendy budou návštěvníky hradu provádět průvodkyně v dobových kostýmech.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)