Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Mosty mezi námi / Řecko očima studentů Gymnázia Na Vítězné pláni



Od: 10.9.2014 0:00  Do: 12.10.2014 0:00     Místo: Muzeum hlavního města Prahy - hlavní budova



Dvouletý projekt studentů Gymnázia Na Vítězné pláni, Praha 4 zachycuje výstava Mosty mezi námi, která bude otevřena vernisáží 9. září 2014 v 18 hodin. Výstava v prostorách Muzea hl. města Prahy bude trvat do 12. října 2014.

 




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Výstava představuje práce studentů zapojených do evropského projektu COMENIUS s názvem Discovery of EU Identity 2012‒2014 a vychází z partnerství pražského Gymnázia Na Vítězné pláni a řeckého Gymnázia Panagia Diasellu. Projekt shrnuje a pro veřejnost prezentuje výstava Mosty mezi námi, která bude probíhat od 10. 9. do 12. 10. 2014 v prostorách hlavní budovy Muzea hlavního města Prahy.

    Cílem projektu bylo seznámit studenty s řeckým prostředím, se způsobem života jejich řeckých vrstevníků a osvojit si přímo na místě vědomosti z  historie, architektury a užitého umění starověké evropské civilizace. Studenti se v pracovních skupinách zabývali dílčími tématy, jako např. Mosty, byzantské umění a kostely, Orraon, pohřbívání ve starověkém Řecku, archeologické muzeum Arta a další, což prezentují jednotlivé části výstavy.

     

    Během dvouleté práce na projektu vzniklo mnoho fotografií, výtvarných děl, literárních miniatur, odbornějších sond do oblasti umění, fantazijních kreací a součástí je i malá filologická práce na slovníčku společných řecko-česko-anglických slov. Výstava je rozdělena do několika tematických oblastí a studenti v nich ukazují, že „mosty“ jsou dnes již pevnou součástí jejich života a o své poznatky, prožitky a nadšení z Řecka se chtějí podělit s širokou veřejností.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)