Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Koncert Chorus Egrensis



Od: 20.8.2014 11:00  Do: 20.8.2014 13:00     Místo: Zámek Lešná u Valašského Meziříčí

Cena: vstupné dobrovolné

Neformální koncert v historickém Bílém sále zámku. Účinkuje smíšený pěvecký sbor CHORUS EGRENSIS se sbormistryní Alexanrdou Benešovou. Můžete se těšit na "Polární záři" od současného skandinávského autora, skladby Ericka Claptona, gospely, spirituály, také židovské písně, lidové písně...




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Sbor působí na Ašsku od roku 2000, je pokračovatelem pěveckého sboru Tosta – Aš. Koncertuje v Čechách i v zahraničí, spolupracuje s řadou renomovaných umělců a přátelských sborů. Pravidelně se účastní koncertů „Zpěv tří zemí“, které se konají každoročně již 24. rokem a účinkují v nich sbory z Bavorska, Saska a Česka. Při společných skladbách bývá na pódiu více než 200 zpěváků. Sbory jsou držiteli hlavního ocenění Euregia Egrensis roku 2008 za tento projekt.

    Chorus Egrensis vyjíždí každoročně na koncertní turné po Čechách či do zahraničí. Na podzim 2007 se sbor účastnil v rámci turné po Sicílii mezinárodního festivalu duchovní hudby. Sbor také spoluúčinkuje v rámci „Loketského kulturního léta“ na provedení opery „Aida“ od G.Verdiho.

    Sbormistryně Bc. Alexandra Benešová je absolventkou Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze, nyní studentkou sbormistrovství na Univerzitě Karlově v Praze. Repertoár sboru tvoří skladby duchovní i lidové, spirituály a gospely napříč staletími.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)