Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Čárkovaný svět Jaroslavy Frankové (Lešná u Valašského Meziříčí)



Od: 1.7.2014 9:00  Do: 31.8.2014 17:00     Místo: Zámek Lešná u Valašského Meziříčí



Laskavé a poetické obrazy vsetínské výtvarnice prozáří zámek Lešná u Valašského Meziříčí na celé léto. Potěší hlavně děti, a dospělé pohladí na duši. Průřez tvorbou Jaroslavy Frankové od roku 2007 do současnosti představuje téměř šedesát obrazů pohádkových bytostí, koček a jiných zvířat. Jedná se o kolorované kresby tuší a fixou provedené její vlastní šrafovanou technikou a sérii koláží.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Vlastní tvorbě se Jaroslava Franková začala intenzivněji věnovat až po odchodu do penze. Nejraději kreslí pro děti, protože je dobře zná a chce pro ně tvořit. Navrhla také řadu novorečenek. Vymyslela vlastní šrafovanou techniku, díky níž je její tvorba nezaměnitelná. Od jednoduchého šrafování styl vyvíjela do složitější, téměř kaligrafické podoby.

    Jaroslava Franková již vystavovala v galeriích ve Velkých Karlovicích, Novém Hrozenkově a ve Vsetíně. Na výstavě v Lešné je nyní k vidění průřez její tvorbou od roku 2007 do současnosti. Téměř šedesát obrazů interpretuje známé pohádky, dětské básničky, pohádkové bytosti a hlavně zvířata. Jedná se o kolorované kresby tuší, fixou a také sérii koláží.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)