Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Klíče k Pražským věžím (Praha)



Od: 1.6.2013 0:00  Do: 1.6.2015 0:00     Místo: Muzeum hlavního města Prahy



Hledejte společně s námi klíče k Pražským věžím, projděte se s dětmi po unikátních historických objektech, získejte volný vstup do muzea a krásnou odměnu k tomu! Klíče k Pražským věžím Vám nabídnou kvalitní a atraktivní trávení volného času, umožní Vám podívat se na nádherná místa v centru Prahy, a to přímo z historické výš(ž)ky a zaujmou Vaše děti i vnoučata hravým pátráním po klíčích, které ztratil náš zapomětlivý pražský klíčník.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Navštivte Petřínskou rozhlednu, Svatomikulášskou zvonici, Malostranskou nebo Staroměstskou mosteckou věž či Prašnou bránu – věže spravované Muzeem hlavního města Prahy.

    Na pokladně těchto věží získáte po zakoupení vstupenky tzv. ‚Průkaz poctivého klíčníka Pražských věží‘. Jedna rodina obdrží společně jeden průkaz, stejně tak i jedna návštěvnická skupina získá dohromady jednu průkazku.

    Tamtéž obdržíte jednu z pěti variant atraktivního pracovního listu, pro děti od 4 let (s dospělým doprovodem) do 18 ti let. Každá rodina či skupina obdrží jeden pracovní list, ovšem na vyžádání jich mohou získat i více (maximálně však jeden list do dvojice). Tento list není založen na vědomostech, nýbrž na aktivní schopnosti dívat se kolem sebe. Pracovní listy k jednotlivým věžím jsou ke stažení také na stránkách muzea www.muzeumprahy.cz.

    Po vyplnění listu a jeho zkontrolování jedním z pracovníků věží dostanete při většině správných odpovědí unikátní razítko klíče na svůj průkaz a odnesete si z věže domů krásnou vystřihovánku právě toho historického skvostu, který jste navštívili. Od získání prvního razítka na Průkaz poctivého klíčníka do návštěvy hlavní budovy muzea s plným průkazem nesmí uběhnout víc než magický rok a den (366 dní). Při návštěvě další věže již sbíráte pracovní listy a razítka na Průkaz poctivého klíčníka, který nosíte při sobě.

    Po nasbírání všech pěti razítek na pěti věžích přineste průkaz do hlavní budovy muzea na Florenci, kde ke vstupu zdarma pro Vaši rodinu získáte i klíč k muzeu – atraktivní přívěšek na klíče, uměleckou kopii, zhotovenou podle reálného historického klíče z muzejních sbírek. Klíče k Pražským věžím se začínají hledat na Den dětí, tedy od 1. června 2013! S výjimkou Malostranské mostecké věže, která je zatím z provozních důvodů uzavřena. Její otevření se předpokládá v červenci 2013, přesněji Vás budeme informovat na našich webových stránkách. Do doby jejího otevření lze získat její pracovní list a razítko do průkazu na Staroměstské mostecké věži.

    Kontakt: stepanova@muzeumprahy.cz

     





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)